Будуємо нову країну. Фурманюк підозрює, що бійку було спровоковано

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 22.09.2010 12:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11490

МВС обіцяє перевірити обставини побиття міліціонерами донецького журналіста Артема Фурманюка і після з’ясування всіх обставин покарати винних.

В інтерв’ю Deutsche Welle Артем Фурманюк не виключив, що його побиття – це спланована провокація, яка могла бути пов'язана з професійною діяльністю, а саме з написанням критичних статей, в яких висвітлювалися недоліки роботи керівників правоохоронних органів Донецька і області.

За його словами, під час конфлікту між нім та незнайомцями, міліціонери жорстоко побили його та трьох його друзів. При цьому всі четверо були заковані у наручники та не мали можливості захищатися від ударів, стверджує журналіст. На його думку, міліція, очевидно, не очікувала, що інформація про цей інцидент дістане розголосу не тільки в місцевих ЗМІ, а й приверне увагу МВС.

Не перший випадок

За останні декілька днів , це вже другий випадок у Донецьку, коли журналісти скаржаться на незаконні дії міліції. Напередодні, головний редактор одного з обласних видань, Геннадій Березовський звернувся до президента з проханням захистити його від протиправних дій міліції та забезпечити безпеку йому та родині.

Побиття людей - одне з найчастіших проявів свавілля правоохоронців, сказав в інтерв’ю Deutsche Welle керівник правозахисної організації «Донецький Меморіал» Олександр Букалов.

Міліціонери ж дозволяють собі бити людей, бо впевнені у своєї безкарності, каже він. Однак, не можна виключати, що перевірка з боку МВС буде ефективною, і якщо буде зібрано достатньо фактів свавілля міліціонерів вони будуть притягнені до відповідальності, каже правозахисник. Але ж в більшості випадків довести провину правоохоронців в побитті людей неможливо.

Існує безліч способів «відмазування» міліціонера від відповідальності. Бо тоді мають відповідати за злочин і їхні керівники, зазначив експерт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.