Янукович може об’єднати Україну. В одному Майдані проти поліцейщини

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.09.2010 17:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11498

Нардеп Тарас Стецьків вважає, що у разі відміни Конституційним Судом політреформи 2004 року Президент Віктор Янукович отримає «монархічні» повноваження, що тільки загострить ситуацію в країні.

Про це повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

Депутат зазначив, що після вчорашньої присяги чотирьох нових суддів Конституційного Суду цей суд став цілком підконтрольний новій владі і особисто Януковичу.

«Тому з величезною ймовірністю можна прогнозувати, що конституційні зміни, які були прийняті в 2004 році, будуть відмінені для того, щоб Янукович отримав фактично монархічні повноваження, повноваження навіть більші, ніж були у Кучми, зважаючи на те, що Кучма не мав такого однорідного контрольованого парламенту і такої однорідної контрольованої системи влади, яку має Янукович», — спрогнозував «самооборонець».

На думку Стецьківа, в найближчий четвер слухання про відміну політреформи в Конституційному Суді тільки почнуться і Партія регіонів буде «тягнути» з остаточним рішенням до закінчення виборчої кампанії. «Спочатку закінчаться вибори до місцевих органів влади, і тільки після того вони оголосять про відміну політреформи і в такий спосіб сконцентрують всю повноту влади в руках однієї людини», — вважає Стецьків.

Він додав, що така концентрація влади в руках Януковича, який не має ні належного інтелекту, ні належного об’єму знань, ні належного уявлення, що робити з країною, в першу чергу вдарить по тих олігархах, які його привели до влади, і діячах Партії регіонів.

«Але це вже їх власна проблема», — зазначив депутат.

«Для держави це означатиме серйозний виклик і серйозну боротьбу з такою концентрацією влади в руках людини, яку підтримала заледве третина населення України. Це загострить ситуацію в країні і може в тій чи іншій формі привести до повторення того, що було в 2004 році, оскільки Янукович нічого іншого не вигадає, отримавши таку монопольну владу, як укріплення своїх власних позицій, запровадження «поліцейщини» в Україні, і фактично роблення того, що Путін раніше, а Медведєв зараз робить в Росії», — резюмував Стецьків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.