Держдума Росії думає, чи не зробити Саакашвілі нев'їздним...

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 11.10.2006 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1152

Держдума може заборонити в'їзд до Росії Саакашвілі та іншим керівникам Грузії.

Держдума РФ може запропонувати уряду розглянути питання про заборону на в'їзд до Росії президента Грузії Михайла Саакашвілі та ряду інших керівників цієї країни.

Відповідна пропозиція міститься в проекті заяви представника думського комітету у справах СНД і зв'язкам із співвітчизниками Костянтина Затуліна.

Затулін планує передати документ на розгляд Ради думи 12 жовтня. У разі схвалення проект заяви буде розглянутий на пленарному засіданні нижньої палати в п'ятницю, передає РІА “Новості”.

“У ситуації (відносин між Росією і Грузією), що склалася, Держдума пропонує уряду РФ розглянути питання про заборону в'їзду в Російську Федерацію Михайла Саакашвілі, Іраклія Окруашвілі і Вано Мірабішвілі, при необхідності та інших керівників Грузії, винних в організації провокацій і нападів на російських військовослужбовцях, в образах чести і достоїнства Російської Федерації”, - говориться в проекті заяви.

При тому, що сам Затулін при цьому є “нев'їзним” на території України.

Раніше, 3 червня, Служба безпеці України заборонила Затуліну в'їзд в країну “за для забезпечення безпеки України” на підставі закону про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

Затуліну був заборонений в'їзд із-за порушень українського законодавства в ході організації та проведення акцій протесту в Криму. Згідно з повідомленнями ЗМІ, Затулін брав участь в акціях протесту проти розвантаження в торговому порту Феодосії американського вантажного судна, яке, на думку протестуючих, було прикриттям для можливої висадки американських військових на ракетний полігон, що знаходиться в 25 км. від міста, для подальшої їх участі в навчаннях НАТО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.