Україна для людей. Якщо ви замінили розбитий унітаз чи старий холодильник - милостині від держави не чекайте

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 24.09.2010 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11528

Міністр праці та соціальної політики Василь Надрага називає «страшилкою» інформацію про те, що соціальні інспектори ходять по квартирах громадян, які подали заяви на субсидії, і перевіряють, які значні товари ними придбані.

«Страшилка, якою люблять залякувати, про те, що соціальний інспектор копається в усьому, не відповідає дійсності», — сказав Надрага.

Надрага зазначив, що соціальний інспектор перевіряє, яка із значних покупок була здійснена заявником за 12 місяців. При цьому він підкреслив, що значна покупка визначається з розрахунку 10 мінімальних пенсій. Він нагадав, що на сьогодні мінімальна пенсія складає 880 грн., таким чином, перевіряється, чи зроблена заявником за 12 місяців разова покупка на суму більш ніж 8800 грн.

«Погодьтеся, що до такої разової покупки і холодильник увійде, і телевізор, і піч СВЧ і — я прошу пробачення — сантехніка, й інші речі», — сказав він.

За словами міністра, якщо громадянин живе на задекларовану ним пенсію чи зарплату, йому не треба боятися візиту соціального інспектора.

Нагадаємо, на сьогоднішній день за отриманням субсидій на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 792 200 сімей. У Кабміні чекають на різке зростання кількості призначених субсидій у жовтні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.