Криваве дежавю. У Москві вбитий ще один банкір

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 11.10.2006 18:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1153

Чергове вбивство працівника банківської сфери відбулося в Москві у вівторок увечері. Олександр Плохін, директор відділення “Зовнішторгбанка-24” був убитий з вогнепальної зброї біля ліфта у власному будинку.

На місці злочину була знайдена стріляна гільза. Зброї виявлено не було. За фактом вбивства прокуратура порушила кримінальну справу.

Нагадаємо, що менше місяця тому в Москві відбулося інше гучне вбивство банкіра. 13 вересня біля спортивного комплексу “Спартак”, в Сокольніках був застрелений перший заступник розділу Центробанку Андрій Козлов. У банківських кругах вважають, що зв'язку між двома вбивствами немає, але, як відзначає газета “Труд”, складається враження, що банківська справа в наший країні (у Росії - “Аратта”) стає дуже небезпечним.

Як відмітило джерело “REGNUM” в правоохоронних органах, те, що відбувається нагадує ситуацію початку 90-х років ХХ століття, час так званого “кривавого переділу” власності.

В той же час президент Асоціації російських банків Гарегин Тосунян висловлює іншу точку зору: “У багатьох може скластися думка про те, що вбивство Плохіна, услід за вбивством Андрія Козлова, є наслідком “переділу” в банківській системі. Проте це не так”. На думку Тосуняна, вбивство директора відділення “Зовнішторгбанку-24” - це результат криміналізації суспільства, а не “переділу” в банківській системі.

Родичі вбитого говорять, що останнім часом в адресу Плохіна неодноразово поступали анонімні погрози. Не дивлячись на це, банкір ніколи не користувався охороною, повідомляє “Політ.ру”.

Довідка

Олександр Плохін народився 13 лютого 1948 року в місті Чернівці, Україна. У 1976 році закінчив Московське вище технічне училище ім. Баумана, кандидат технічних наук. У 1999 році здобув другу вищу освіту, закінчив Російську Академію державної служби при президентові РФ.

У банківській сфері з 1994 року. З 1994 по 2003 рік працював на керівних посадах в Ощадбанку, а в період з 2003 по 2006 роки був директором додаткового офісу Зовнішторгбанка. З березня 2006 року перейшов на роботу в "Зовнішторгбанк-24".

Слідство вважає, що у вбивці директора філії "Зовнішторгбанку-24" міг бути співучасник. По відомостях джерела в слідчій групі, що розслідує цей злочин, “слідством отримані свідоцтва, що вбивця Плохіна за 10-15 хвилин зайшов в під'їзд, піднявся на 15-й поверх і став чекати приїзду своєї жертви”.

Після того, як Плохін на ліфті піднявся на свій поверх, злочинець вистрілив банкірові в потилицю. Від отриманого поранення банкір помер на місці. “Швидше за все, повідомлення про те, що банкір виїхав додому, злочинець отримав по мобільному телефону від подільника”, - припустило джерело в слідчій групі.

Сусіди убитого пострілів не чули. Це дозволяє припустити, що вбивця використовував пістолет з глушником.

В даний час слідство розглядає всі версії вбивства.

Довідка.

“Зовнішторгбанк-24” (у минулому Гута-банк), роздрібна “дочка” Зовнішторгбанка (ЗТБ). “Зовнішторгбанк-24” спеціалізується на обслуговуванні фізичних осіб, індивідуальних підприємців і організацій малого бізнесу. Акціонерами “Зовнішторгбанк-24” є: ВАТ “Зовнішторгбанк” (95.3919%) і Російський фонд федерального майна (4.0471%) . Сьогодні статутний капітал банку складає 10, 3 млрд. рублів, власні кршти -13,7 млрд. рублів.

Від “Аратти”: Можливо це збіг обставин, а можливо - ні. Нагадаємо, що у підїзді власного будинку у аналогічний спосіб було вбито у Москві: Ганну Політковську, Влада Лістьєва... У Києві - Вадима Гетьмана. Московські злочини - не розкриті. Вбивць Гетьмана нібито знайшли, однак, й матеріали судового процесу, які стали надбанням громадськості, й скандал, який виник нещодавно у зв'яку із зверенням до Верховного Суду одного із засудженних, наводять на думку, що відбувають покарання чергові “вередюки”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.