Кремль знову тягне руки до української ГТС

Автор/джерело -  © FINANCE.UA



Дата публiкацiї - 24.09.2010 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11530

Акціонери українсько-російського ТОВ “Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України” ініціюють зміни до українського законодавства для зняття заборони на участь в управлінні українськими магістральними газопроводами іноземних компаній.

Про це повідомив начальник управління роботи з країнами ближнього зарубіжжя ВАТ "Газпром", керівник компанії "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський на форумі "ПЕК України: сьогодення і майбутнє".

"Цього місяця відбулися збори акціонерів консорціуму, який у нас був створений в 2004 році з управління і розвитку газотранспортної системи України. Мені дуже приємно було почути, коли акціонери - "Нафтогаз України" і "Газпром" - спільно вирішили вийти із законодавчою ініціативою для внесення до необхідних законів положень, що дозволяють брати участь в управлінні газотранспортною системою іноземним державам, у тому числі Росії", - сказав Подмишальський.

"Це дуже серйозний крок, який дозволяє сподіватися, що ми можемо думати про ГТС України. Можна буде сісти і визначитися з об'ємами транспортування газу на значну перспективу, тоді вже будувати плани, що зберегти, що модернізувати", - продовжив він.

"Для забезпечення надійності постачань російського газу до Європи, Росія змушена була реалізовувати проекти Північний і Південний потоки, які після їх пуску можуть дещо розвантажити українську систему", - відзначив представник "Газпрому".

Він висловив надію, що концептуальні підходи українсько-російської співпраці в газовій сфері будуть озвучені на засіданні міжурядового комітету з питань економічного співробітництва, яке відбудеться 26 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.