Посол США відкинув “абсурд” Кучми щодо справи Ґонґадзе

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 24.09.2010 16:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11537

Посол США в Україні Джон Теффт спростовує заяву екс-президента Леоніда Кучми про причетність США до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

Посол США в Україні Джон Теффт спростовує заяву екс-президента Леоніда Кучм

Про це від сказав у інтерв'ю Kyiv Post.

"Такі звинувачення є дійсно абсурдними. Сполучені Штати послідовно підтримують свободу преси та верховенства права в Україні і будь-де на пострадянському просторі", - заявив Теффт.

Посол також запевнив, що і надалі буде відкрито "висловлюватись, аби упевнитись у тому, що відповідальні за замовлення цього викрадення та вбивства пішли під суд".

Теффт також нагадав, що 2001 року колишній посол США в Україні Карлос Паскуаль вже заперечував подібні звинувачення.

15 вересня екс-президент Леонід Кучма заявив про причетність до зникнення та вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і появи плівок колишнього майора Держохорони Миколи Мельниченка закордонні спецслужби. Кучма також сказав, що під час антипрезидентських демонстрацій у 2001 році у натовпі були помічені агенти ЦРУ.

Крім того Мельниченко визнав, що оприлюднення плівок, на яких нібито записані переговори вищих посадових осіб держави, було спецоперацією з усунення Леоніда Кучми від влади. Він також зазначив, що після цього спецслужби інших країн намагалися вплинути на ситуацію в Україні.

Як відомо, слідство визнало замовником убивства Ґонґадзе екс-голову МВС Юрія Кравченка. Колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Олексія Пукача обвинуватило у здійсненні злочину.

Від "Аратти". Леонід Данилович, можливо, мав на увазі спецслужбу іншої держави, яка була більш зацікавлена в його дискредитації, але не сказав про це відкрито.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.