Українофоб Корнілов вважає, що російська мова як друга державна об`єднає суспільство і зробить його вільним. Як в таборах ГУЛАГу?

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 26.09.2010 21:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11541

Директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов вважає за необхідне надати російський мові статус другої державної.

Володимир Корнілов вважає що питання російської мови розколює суспільство. На українців і на Homo soveticus?

Р"Найцікавіше, що коли порушують питання, яке стосується дискримінації російської мови – якогось чергового закону, який звужує сфери діяльності російської мови, і виникає якесь обурення з цього приводу громадян південного сходу України, то нам одразу ж говорять: мовна тема нікого не хвилює! Вам покажуть соціологічні опитування, що мовна тема – це взагалі надумана тема і українців вона взагалі не хвилює. Але як тільки починається діяльність цих самих політиків, які представляють інтереси південного сходу на захист російської мови – рідної мови половини цієї країни, тут раптом виявляється, що принциповішого від мовного питання немає нічого і це питання розколює суспільство", - заявив В.Корнілов.

На його думку, питання російської мови дійсно розколює суспільство, тому що чим більше в нас дискримінації та заборон у мовній темі, тим більше громадян цієї країни відчувають себе "недогромадянами", повідомляє ІМК.

"І в міру того, як з 1989 року ростуть обмеження, пов’язані з російською мовою, більше розколу і вноситься. Але при цьому, якщо прибирають бар'єри та заборони, то я не розумію, як це може розколоти суспільство. Заборона, відсутність свободи завжди розколює та пригнічує людей. А зняття цих заборон приводить до реальної свободи. Яскравий приклад – Канада, де після півторасотрічної боротьби вирішили зробити державними дві мови. Україні також треба вчинити за прикладом демократичної Канади", - підкреслив експерт.

В.Корнілов стверджує, що не полишатимуть цю тему доти, поки в нас не буде змінена Конституція.

"На превеликий жаль, це буде нескоро. Але російську мову треба робити другою державною. Це не тільки я так думаю, як мінімум половина населення вважає так само. Або ніякої державної – що також трапляється у світі. У США, наприклад, немає ніякої державної мови, є тільки офіційні мови штатів", - зазначив директор української філії Інституту країн СНД.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.