У Кам’янець-Подільському скликають Майдан на захист мера

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.09.2010 22:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11543

У Кам’янець-Подільському відбулася низка акцій протесту проти арешту мера міста Анатолія Нестерука. У середу акції протесту планують проводити у Хмельницькому, куди до слідчого ізолятора перевели Нестерука.

Мітинг в Кам’янці–Подільському 24 вересня 2010 року

Як повідомляє NEWSru.ua Місцеві ЗМІ пов'язують арешт мера із діями БЮТ (останні 2 місяці проводять надпотужну рекламну кампанію керівника міської організації), мешканці міста пов'язують із Партією регіонів, пише у своєму блозі Володимир Цибулько.

24 вересня в Кам'янець-Подільському було організовано мітинг біля лікарні (там перебував мер під охороною СБУ). Організатор – спілка ремісників Кам'янця-Подільського. Також було організовано мітинг біля СБУ. Організатор – студентські організації.

Крім того, пройшов мітинг біля міськради, куди прийшло понад тисячу учасників. Організатор – ветеранські організації. Заклики: "брати вила й іти до СБУ", вказували на політиків, які замовили цю справу.

Також було створено Комітет захисту Нестерука. Увійшли всі – від крайніх правих до комуністів. Крім "Батьківщини" і ПР.

Крім того, жителі міста перекрили рух транспорту на автотрасі "Київ-Чернівці".

У неділю відбулася позачергова сесія міської ради на порядку денному якої розглядалося лише одне питання - "Про ситуацію що склалась навколо арешту мера міста Анатолія Нестерука". Підтримати мера приїхав Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Іван Гладуняк. Ініціатором позачергової сесії стала фракція БЮТ, яка також виступила на захист мера. Депутати прийняли звернення до вищих інстанцій з проханням провести неупереджене розслідування справи Нестерука.

Містом також поширився лист підтримки мера. Наводимо його текст повністю:

Лист на підтримку міського голови Анатолія Нестерука

Цього тижня у центральних ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що міський голова Анатолій Нестерук затриманий працівниками СБУ. Така інформація, а також чутки навколо неї надзвичайно хвилюють громадськість міста. Та й це не дивно, адже на попередніх виборах за нього віддали свої голоси понад 86% виборців.

У Кам’янці-Подільському впевнені, Анатолій Нестерук – це той мер, на якого місто давно чекало. За два роки його перебування на цій посаді мешканці Кам’янця-Подільського відчули, що у місті з’явився справжній господар. За цей час повернуто у комунальну власність КП «Теплокомуненерго», стабільно виплачується заробітна плата вчителям, лікарям та іншим працівникам бюджетної сфери, місто постійно прибирається, значно покращено освітлення більшості мікрорайонів міста, навіть найвіддаленіших, проводиться капітальний та поточний ремонт доріг. Наприклад, лише цього року у травні були полатані практично всі дороги, які важко перенесли сувору зиму, зроблено капітальний ремонт вул. Васильєва та Тімірязєва, які не ремонтувалися десятиліттями, практично відновлюється вулиця Вутіша.

За сприяння міського голови Анатолія Нестерука напередодні Нового року 46 сімей, які роками очікували своєї черги, отримали сучасні квартири. Відселено всіх мешканців аварійного будинку по Нігинському шосе, 1а. Невдовзі нові помешкання отримають шість інвалідів Великої Вітчизняної війни.

Завдяки Анатолію Макаровичу відновив свою роботу міський фонтан, розпочалася реконструкція центрального міського парку, який 20 років стояв занедбаним, відремонтовано центральний стадіон ім. Тонкочеєва. І це все в умовах економічної кризи.

Значний вклад зроблено у розвиток медицини. Навіть самі лікарі говорять, що коли приходить у медичні заклади Анатолій Макарович, то хочеться працювати, бо він завжди знаходить вирішення для більшості проблем. Завдяки йому зроблено реконструкцію реанімаційного відділення, розпочав роботу магнітно-резонансний томограф, новий мамограф тощо.

Усі добрі справи Анатолія Макаровича можна перераховувати годинами. Міська громада підтримує свого мера. Ми впевнені, що ніякі політичні інтриги Вас не зламають.

Анатолію Макаровичу, ми з вами!


Кілька днів тому співробітники СБУ затримали керуючого справами виконкому міськради Кам'янця-Подільського та взяли під варту мера міста Анатолія Нестерука, який знаходився в лікарні, за отримання хабара у великих розмірах.

У понеділок, 27 вересня 2010 року о 17.00 в Кам’янці – Подільському на площі біля міської ради відбудеться масова акція громадського протесту.

Довідка Володимира Цибулько:

Мер міста – Анатолій Нестерук. Вперше був обраний мером 1 червня 2008 р. Тоді за нього проголосувало 84% виборців.

За 2 роки показав хороші результати: перестали відключати воду, ремонт вулиць, освітлення вулиць, будівництво громадських туалетів, сквери. Повністю відремонтували місцевий стадіон, повна реконструкція місцевого парку із фонтанами, почалося будівництво нової спортивної школи (!). І все це – у період кризи.

Крім цього повернув у власність міста (через рішення Верховного Суду) комунальне підприємство "Тепловоденергія" (це була типова схема, коли попередня влада за копійки віддала КП в оренду).

Як результат, його рейтинг зараз – не менше 70-80%.

Останні 4 роки був членом "Батьківщини". Минулого тижня вийшов з партії і заявив, що балотуватиметься як позапартійний.

Справжня причина, про яку він заявив місцевим ЗМІ – боявся, що "Батьківщина" його висуне, а в останній момент зніме з реєстрації. Реально: у місті при владі знаходиться БЮТ. Мер перекрив їм головні фінансові потоки і отримав ворогів (реально: відсунув їх від тендерів; вартість ремонту місцевих доріг стала втричі меншою (за офіційними документами) і т.д.).

20 вересня СБУ заарештувало А.Нестерука і його заступника. Офіційна версія – хабар.

Неофіційні версії.

1. Виборча технологія. Тільки таким чином його конкуренти з БЮТ і ПР отримують шанс перемогти. Зараз їх рейтинг – на межі 3%.

Місцеві ЗМІ пов'язують арешт із діями БЮТ (останні 2 місяці проводять надпотужну рекламну кампанію керівника міської організації).

Жителі міста пов'язують із ПР: лідер місцевих регіоналів – із колишньої "братви"

2. Помста за політичне вільнодумство. З БЮТ вийшов, у ПР не вступив.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.