Азаров не читав проект Податкового кодексу?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.09.2010 10:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11546

Прем`єр-міністр України Микола Азаров стверджує, що в проекті Податкового кодексу, переданому урядом на розгляд до Верховної Ради, передбачені рівні права податкових органів і підприємців.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «1+1» в неділю.

«Таке завдання вирішене. Всупереч всьому тому, що говорять про Податковий кодекс наші опоненти, ми встановили тверде єдине правило – змагальний процес, в якому рівні права в учасників і суд – єдиний орган, який може вирішити суперечку між державою з одного боку і підприємцем з іншого», - заявив Азаров.

Від “Аратти”: складається враження, що Азаров або свідомо ошукує суспілдьство, або ж просто не читав законопроект, який за його підписом спрямовано у парламент.

Справедливоті заради, одразу ж зазначимо, що прочитати 500 сторінок класичної бюрократичної твочості, поданої у нетрадиційній формі і написаної специфічною мовою - важко. Ще важче - зрозуміти завихлясті формулювання майбутніх правових норм. Проте, ми подолали ці перешкоди.

А відтак можемо стверджувати, що ні про яке рівноправ'я платника податку і чиновника контролюючого органу(який живе за рахунок платника податків і фактично найнятий ним), просто не йдеться. І це можна побачити навіть візуально, не читаючи текст, а просто порівнявши дві статті: ту що визначає права платника податку, і ту, що прямо визначає права податківця. Можемо зазначити, що права податківця значно перевищують права платника податку. До цього слід додати, що права податківця не вичепуються тільки однією стттею законопроекту. Цій темі, за приблизними підрахунками відведено приблизно третину тексту.

Можемо повідомити більше. Такі фундаментальні принципи правосуддя як презумція невинуватості, терміни позовної давності у законопроекті просто ліквідуються як такі. Тобто, все зводиться до анегдотичної формули: 1. Податківець завжди правий; 2. Якщо податківець не правий - дивитися пункт 1.

То ж у нас, у зв'язку з цим виникло питання до пана Азарова: яку державу ми будуємо і чи залишиться в ній конкурентне середовище у царині рекету?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.