Будуємо нову країну. Хто стоїть за погромом українського фестивалю і бездіяльністю міліції?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 27.09.2010 11:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11547

Вчора, під час проведення фестивалю повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA», група з 15 молодиків у спортивних костюмах та з битами напала на охорону й організаторів фестивалю.

Кореспондент «proUA» став свідком того, що відбувалося.

Зокрема, 26 вересня, о 20:30 до столиків організаторів фестивалю підійшла організована група молодих чоловіків характорної зовнішності. У декого з них за спинами були заховані бейсбольні біти та палиці. Наблизившись до столика реєструвуання учасників фестивалю, хулігани одразу розпочали побиття сидячих людей і продовжили напад бійкою з охоронцями фестивалю, яких виявилось на вході в кілька разівм менше ніж нападаючих. Не чекаючи появи допомоги зі сторони головної сцени фестивалю, молодики з бітами рзбіглися по всій території, на якій проводились концерти та лекції.

Два рпацівники міліції, які знаходились безпосередньо на фестивалі у формі, не побажали вжити хоч якихось ефективних заходів, тому ніхто з нападників, станом на 22:00, не був затриманий. За словами організаторів фестивалю, їхнє звернення в міліцію міста Ірпіня телефоном було попросту проігноровано, незважаючи на те, що серед захисників фестивалю є постраждалі з травмами різного ступеню.

Втікаючи від мобілізованих сил охорони фестивалю та учасників хулігани обіцяли вернутись з більшими силами, в звязку з чим охорону фестивалю було посилено, в тому числі силами добровольців з числа відвідувачів та учасників фестивалю «Гайдамака.UA».

Нагадаємо, з 24 по 26 вересня в прку Перемоги міста Ірпінь проходить фестиваль повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA». В програмі фестиваля політичні дискусії та зустрічі з відомимим політиками, журналістами і громадськими діячами, а також концертні майданчики на яких вже виступили або збираються виступити ряд відомих українських гурнтів, таких как «Тінь сонця», «ТНМК», «От Вінта», «Мертвий Півень», «Тартак» і «Вертеп» та виконавців, серед яких Тарас Чубай, Ярослав Джусь і Тарас Компаніченко.

Деякі політики проросійської орієнтації намагались зірвати «Гайдамаку.UA» ще до його початку, в том числі застосовуючи відверті провокації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.