Можливе силове протистояння між лівими і українськими національними силами “відрепетоване” на шотландських патріотах?

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 11.10.2006 19:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1155

„У Києві все готово до масових безпорядків” – під таким промовистим заголовком Коммерсант Украина аналізує можливе силове протистояння між Всеукраїнським братством ветеранів ОУН-УПА, які заявили про готовність до проведення маршу на Хрещатику у Києві 14 жовтня в день заснування УПА, і лівими радикалам.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Представники братства звернулися до МВС з проханням гарантувати безпеку проведення маршу. Організатори також запросили всіх національно налаштованих патріотів записатися в загони охоронців акції на Хрещатику.

Тим часом, за повідомленням часопису, противники проведення маршу заявили про готовність всіляко зашкодити його проведенню. Лідерка прогресивних соціалістів Наталя Вітренко заявила, що її прихильники проведуть власну акцію протесту. До Вітренко приєдналися і представники Євразійського союзу молоді.

Минулого року марш вояків ОУН-УПА завершився масовими бійками і зіткненнями в центрі міста.

На Майдані побили шотландських уболівальників, одягнених у національні костюми

Декількох шотландських уболівальників було поранено в результаті нападу банди з близько 100 молодих людей у Києві. На них напали, коли вболівальники спостерігали підготовку до кваліфікаційного матчу Україна-Шотландія.

За інформацією шотландської футбольної організації, інцидент відбувся на Майдані Незалежності вечором у вівторок.

Декілька потерпілих звернулися в лікарню з переломами і ножовими пораненнями.

Після «абсолютно несподіваного нападу» шотландська футбольна організація радить своїм уболівальникам бути більш обережними в місті перед і після матчу, і уникати конфліктних провокацій.

«Шотландські фани проявили розсудливість, вирішивши не реагувати на грубість і провокацію», - сказав радник безпеки Шотландської ФО Дерек Кірквуд.

«Вони вирішили, що краще покинути місце події, ніж бути залученими в розбори, і їх поведінка була зразковою," - додав він.

В свою чергу, Шевченківське районне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві встановлює обставини побиття п'ятьох шотландців 10 жовтня в центрі Києва.

Як повідомила прес-служба Головного управління МВС у Києві, 10 жовтня з 23:00 до 00:30 у міліцію надійшло 5 повідомлень від лікарень про надходження громадян Шотландії з різними травмами. Потерпілі не дали ніяких пояснень і подробиць обставин побиття.

За інформацією ЗМІ, ввечері 10 жовтня на Майдані сталися сутички між українськими футбольними фанатами та вболівальниками збірної Шотландії. Відповідно до інформації, близько 70 українців намагалися розігнати шотландців з центра Києва, внаслідок чого деякі шотландці зазнали переломів і порізи. Потерпілі не стали писати заяви в міліцію про побиття.

Охороняти матч Україна-Шотландія будуть 1150 міліціонерів

Міліція Києва готова забезпечити охорону громадського порядку під час футбольного матчу між збірними України та Шотландії. У центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві повідомили, що під час матчу на стадіоні громадський порядок охоронятимуть 1150 співробітників міліції, повідомляє ICTV.

Крім того, буде задіяно і військовослужбовців внутрішніх військ Київського гарнізону, передає "Інтерфакс-Україна". У випадку виникнення інцидентів міліція використовує передбачений резерв міліціонерів. Патрулюватимуть і прилеглі до стадіону території. Також міліція посилить охорону ряду станцій метрополітену - майдану Незалежності, Республіканського стадіону, Арсенальної, пл. Льва Толстого. У забезпеченні правопорядка буде задіяно також патрулі Державтоінспекції.

Усього з 9 по 11 жовтня понад 2 тис. правоохоронців забезпечуватимуть порядок в рамках прибуття збірної Шотландії і делегацій, вболівальників, їхнього супроводу.

В Київ уже приїхали близько 3 тисяч шотландських вболівальників. Кияни вже кілька днів зустрічають групи чоловіків, що гуляють містом у кілтах, капелюхах з пір'ям та з волинками.

Нагадаємо, сьогодні о 20.00 на НСК "Олімпійський" почнеться кваліфікаційний матч Євро-2008 (група В) між збірними України та Шотландії.

Від "Аратти": Схоже, для лівих радикалів, а точніше - для звичайних кримінальних злочинців, яких зорганізували антиукраїнські сили, будь який прояв національної свідомості, - як-то повага до національного одягу-однострою, чи вшанування борців з тоталітарним комуністичним строєм, діє як червона ганчірка на розлютованого бика. І побиття шотландських вболівальників, зодягнених у національний однострій - кілти (чоловічий одяг, подібний до спідниць), - прояв агресії по відношенню до всього, що має ознаки національного патріотизму і “розминка” перед святковим маршем УПА 14 жовтня. Ось таке “євразійство”, що більш схоже на орду...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.