Сьогодні частково відкрили міст Кирпи

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.09.2010 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11550

Сьогодні, 27 вересня, відбулося урочисте відкриття залізничного сполучення через Дніпро по Дарницькому залізнично-автомобільному мостовому переходу.

Як повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України, у заході взяв участь прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Я впевнений, що ми доб'ємося того, що вже в 2011 році міст запрацює у повному обсязі", - сказав прем'єр.

Залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро у Києві об'єднує в собі дві складові: залізничну - дві колії, та автомобільну - дорога із шести смуг (по три в кожному напрямку).

Довжина мосту - 1066,2 м, будівельна довжина залізничних колій - 32,71 км, довжина автомобільних підходів - 15,08 км, добова пропускна спроможність мосту складе 160 пар поїздів та 35 тисяч одиниць автотранспорту.

Як повідомив у липні міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко, графіки будівництва Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу через річку Дніпро в Києві будуть максимально стислими.

Таким має бути Дарницький міст у майбутньому

Будівництво Дарницького залізнично-автомобільного мосту почали на виконання розпоряджень уряду від 10 грудня 2003 року і 15 жовтня 2004 року, а також закону України Про залучення кредитних ресурсів для фінансування проектування і будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через річку Дніпро в місті Києві.

Замовником проектування і будівництва мосту виступила Південно-Західна залізниця. Ініціатором будівництва цього мосту був Георгій Кірпа, який на той момент обіймав посаду міністра транспорту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.