Будуємо нову країну. Влада створює атмосферу, коли гопники з битками проти інтелектуалів вважається нормою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.09.2010 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11561

Народний депутат від групи «За Україну!» Олесь Доній переконаний, що напад на оргкомітет фестивалю “Гайдамаки.UA” був спробою зірвати захід у силовий спосіб.

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомола прес-служба партії.

«Близько 20 осіб голомозих з битками і металевими прутами спробували прорватись до фестивальних майданчиків. Проте у нас добре продумана власна система охорони. Був підписаний договір з охоронною фірмою “Вулкан”. Зловмисників нейтралізували так, що фестивальний люд навіть не помітив, що відбувалось. Однак двоє охоронців постраждали”, - розповів Доній.

За його словами, прямих доказів того, що це зробив спецзагін СБУ, МВС чи спортивний клуб, якому заплатили за провокацію, немає.

“Хоча ми пам'ятаємо, що під час УБК (акція “Україна без Кучми” - ред.) курсанти міліції під виглядом анархістів намагалися зірвати намет”, - зазначив Доній і додав, що “це не звичайні бандюгани, хоча мають вигляд гопників. Видно, що у людей спортивний вишкіл і вони навчені битися”.

“Або є система нападів на журналістів і українських митців, яка координується з одного центру, або влада створює атмосферу, коли вважається нормою гопники з битками проти інтелектуалів. Винна влада. Для неї проходить іспит, чи зможе знайти винуватих”, - підкреслив член групи «За Україну!».

Доній звернув увагу на те, що міліція повинна була охороняти фестиваль у належній кількості, так як з оргкомітет уклав з ними відповідну угоду. “Вони мали охороняти, але було мало міліціонерів. Ті четверо, які були, допомагали і захищали. Проте чомусь не затримали нападників”, - зауважив депутат.

Говорячи про напади “регіонала” Вадима Колесніченка, Доній зазначив, що він хоче відвести від себе підозри.

“Подивіться на ланцюжок. Він виступає проти фестивалю, а ми його все одно проводимо. Тоді починаються силові провокації. Якщо він не вірить, то хай зв'яжеться з міліцією, заїде в лікарню, де зі струсом мозку перебуває один з охоронців. Обговорювати пана Колесніченка не дуже серйозно”, - додав Доній.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.