Справа Гонгадзе. Суд над Пукачем-Кравченком закриють від громадськості

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.09.2010 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11562

Сім’я покійного міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, якого Генпрокуратура звинуватила у замовленні вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе, наполягає, щоб суд довів провину чи невинність посадової особи.

Про це сьогодні заявив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко. "Сім'я Кравченка наполягає, щоб судове слідство було проведено до кінця, і суд виніс рішення, винен він чи не винен", - сказав Бойченко на брифінгу в Києві, відповідаючи на питання журналістів.

Він також зазначив, що в статті 215 Кримінально-процесуального кодексу передбачено таке право сім'ї покійного, щоб справа не закривалася у зв'язку зі смертю людини. Відповідаючи на уточнююче питання, з яких мотивів Кравченко міг замовити вбивство Ґонґадзе, Бойченко сказав: "Якщо слідчий взяв на себе сміливість, згідно зі своїми переконаннями, заявити, що саме ця людина скоїла злочин, значить, у нього є підстави і докази так стверджувати".

Водночас, Бойченко зазначив, що в матеріалах справи є кілька десятків томів з позначкою "цілком таємно", які містять дані оперативно-розшукової діяльності міліції, а тому при розгляді цих матеріалів судові засідання відбуватимуться в закритому режимі. Крім того, начальник прес-служби ГПУ наголосив, що ці матеріали не впливають на загальну картину звинувачення, і люди, що фігурують у них, не фігуруватимуть в обвинувальному висновку.

Нагадаємо, 14 вересня 2010 прес-служба Генеральної прокуратури заявила, що досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала міліції Олексія Пукача у вбивстві журналіста Ґонґадзе завершується. За даними ГПУ, слідством встановлено, що замовником цього злочину був на той час глава МВС України, нині покійний Юрій Кравченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.