Тимошенко вважає, що вірити мантрам Януковича не варто

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.09.2010 15:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11565

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що у світової спільноти немає підстав для беззастережної довіри президенту України Віктору Януковичу стосовно його заяв про демократичний розвиток держави.

"Якщо Янукович з'їздить до європейських країн і скаже мантри – такі, знаєте, чарівні слова – що вибори будуть чесними, вибори будуть демократичними, що в Україні є свобода слова і в Україні немає ніякого народження авторитаризму, всі йому просто на слово повірять. Я думаю, що і світ, і Україна мусять припинити таким незвичайним політикам, як Янукович, вірити на слово. Потрібно реально перевіряти", - заявила Тимошенко сьогодні, виступаючи на партійній конференції Київської обласної організації "Батьківщини", повідомляє прес-служба партії.

Тимошенко повідомила, що інформацію про реальний стан справ щодо порушення принципів демократії в Україні буде оприлюднено на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи на початку жовтня.

"Ми будемо доповідати це питання 5 жовтня на Парламентській асамблеї Ради Європи. Ми будемо вимагати від світової спільноти, якщо світова спільнота не сповідує подвійні стандарти: якщо вибори пройдуть так, як вони зараз проходять, і якщо Київська, Львівська, Луганська, частина Тернопільської області взагалі не будуть мати головного конкурента Партії регіонів як учасника виборчого процесу, якщо люди в цих областях будуть позбавлені права взагалі вибирати, то тоді не має права світова спільнота визнавати такі вибори – чесні, прозорі і демократичні", - наголосила вона.

Звертаючи до представників дипломатичних установ і світової спільноти, присутніх на конференції, Тимошенко закликала спільними зусиллями зупинити антидемократичний розвиток України.

"Це не випадковість і це не епізод, який розсосеться сам собою – це система, яка починає діяти в Україні, використовуючи всю владу, весь ресурс, всі можливості. Це система, яку або ми разом всі зупинимо, враховуючи, що Україна – член Ради Європи, або потім буде запізно зупиняти", - закликала лідер "Батьківщини".

На її думку, подальші дії президентської команди призведуть до знищення в Україні демократії, свободи слова, незалежності та національної ідентичності.

"Україна як незалежна країна спочатку втратить демократію, потім втратить свободу, потім втратить незалежність, потім вб'ють її душу разом з мовою, культурою, історією, разом з усіма нашими славними сторінками нашого українського життя, а потім покоління визнають нездатність нашу з вами і неспроможність захистити той дар, який нам дав Господь і яким народ України разом з журналістами, громадянським суспільством, представниками всіх еліт просто не змогли зберегти", - заявила лідер "Батьківщини".

"Ми дуже розраховуємо, що Україну в Раді Європи будуть сприймати як країну, яка сьогодні потребує оцінки і підтримки", - резюмувала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.