Ціни на готовий одяг до кінця 2010 року зростуть в Україні приблизно на 15-20%.

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 28.09.2010 19:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11570

Ціни на готовий одяг до кінця 2010 року зростуть в Україні приблизно на 15-20%.

Про це повідомили представники компаній-імпортерів продукції легкої промисловості.

Валерій Дубовий, директор групи компаній «Текстиль-Контакт», найбільшого оператора вітчизняного ринку легпрому, стверджує, що прямий вплив на ціну товарів легкої промисловості сьогодні здійснює ситуація з вартістю бавовноволокна. Ця сировина на світових біржах останнім часом зростає в ціні через неврожай бавовни в Пакистані і частково в Індії.

За його словами, більшою мірою подорожчання поки позначалося на тканинах, ціни на які вже підросли на 20-25%. Крім того, автоматично підвищуються ціни й на інші види продукції на основі бавовни: приміром, на постільну білизну, домашній текстиль (штори, халати, рушники), технічні матеріали та вироби медичного призначення (вату, марлю). Незважаючи на це, українські виробники та імпортери сподіваються, що непоганий обсяг врожаю бавовнику в Китаї, Бразилії, Узбекистані і Туркменістані надалі згладить цей негативний тренд.

Дубовий вважає, що найбільше зростання цін буде спостерігатися в економ- і в середньоціновому сегменті - тобто, на масовому речовому імпорті з Китаю та Туреччини. На дизайнерський одяг ціни, швидше за все, залишаться незмінними (через великий розмір маржі). Піти цим шляхом - збереження ціни за рахунок зменшення націнки - можливо, вирішать і деякі європейські виробники брендових виробів середнього цінового сегмента.

«Навряд чи українці стануть купувати менше одягу. Швидше, через фінансові проблеми перейдуть на речі з більш низької цінової категорії», - прогнозує Дубовий. За оцінками «Української торговельної гільдії», в структурі споживчих витрат типових київських домогосподарств частка витрат на одяг становить близько 20% в загальній структурі сімейного бюджету.

Динаміка ринку легкої промисловості показує, що попит на одяг з натурального волокна постійно зростає - у 2009 році він збільшився на 35%, в 2010 р. на 19%. Прогноз збільшення попиту на вироби із сировини натурального походження на 2011 р. складає 17-18%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.