Будуємо нову державу. Охоронці Януковича цензурують фотоінформацію

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 29.09.2010 18:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11585

Охорона Януковича почистила фотоапарат кореспондента “Газети по - українськи”

У кореспондента “Газети по-українськи” у Донецьку Тетяни Светницької охорона Президента Віктора Януковича видалила з фотоапарату частину знімків.

Після закінчення засідання міжнародного інвестиційного самміту, Янукович попрямував до свого кортежу. Охорона “утилізувала” всі фото, які були зроблені під час посадки Президента у автівку.

Светницька розповіла, що до неї підбіг один з бодігардів, і сказав, що не можна фотографувати посадку і висадку керманича країни у кортеж. Пізніше підійшли ще декілька охоронців. Вони переглянули останні знімки і видалили їх. Інформацію про інцидент передали по рації.

Фотоапарат кореспонденту повернули. Крім того, записали усі дані з редакційного посвідчення.

Відзначимо, Віктор Федорович запізнився на саміт на дві години, через що не потрапив на зустріч з колективом одного з вишів. Він мав відвідати Донецький державний університет управління, у якому очолював кафедру інноваційного менеджменту.

В той же час директор міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров пояснив Gazeta.ua, що за певних випадків управління держохорони має право забороняти зйомку Президента України.

"Питання дуже суперечливе. З одного боку Президент є публічною особою та інформація про нього повинна бути публічною та відкритою. З іншого боку глава держави є об’єктом підвищеної небезпеки. І згідно до законодавства, наприклад, суворо забороняється фото та відеофіксація глави держави під час його переміщення від транспорту до транспорту та за маршрутом кортежу, - зазначив він.

Експерт пояснив, що такі дані можуть бути теоретично передані представникам терористичних організацій.

"Можливо, фотоапаратом, наприклад, були зафіксовані костюм, модель машини, які можуть бути передані злочинцям, які можуть ідентифікувати з кортежу авто Президента і вчинити на нього замах. Тому існують обмеження для журналістів, якими забороняється робити відео та фотофіксацію в такий час", - пояснив Багіров.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.