Справа Гонгадзе. Теличенко оскаржила звужені звинувачення Пукачу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.09.2010 18:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11586

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко оскаржила до Печерського суду постанову слідчого про закриття справи щодо Олексія Пукача.

Як повідомила адвокат "Українській правді", її обурило те, що формулу обвинувачення Пукача у 2010 році звужено порівнюючи до того, що йому було інкриміновано у березні 2006 року.

На її думку незаконно було виключено звинувачення у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України - зловживання владою та службовим становищем.

Слідство необґрунтовано зробило несподіваний висновок про відсутність шкоди слідству у зв'язку з незаконним знищенням документів суворої звітності, яке було вчинене за вказівкою Пукача з метою утруднити виявлення тих, хто здійснював незаконне спостереження за Гонгадзе та Подольським", - зазначила Теличенко.

"Також слідство перестало бачити, що Пукач, з його слів - за вказівкою вищого керівництва МВС України, - зловживаючи наданою йому владою та службовим становищем організував незаконний збір інформації про журналістів та опозиційних політиків", - нагадала адвокат.

Печерський суд прийняв скаргу до розгляду та зобов'язав ГПУ надати відповідні матеріали справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.