У Херсоні сьогодні - скандальний день: податківці побили кадидата в мери, а політичні сили вовтузилися за номери реєстрації

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.09.2010 21:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11588

У Херсоні кандидат у мери від Союзу лівих сил Владлен Гірін постраждав у сутичці з податковою міліцією.

Кандидат у мери від Союзу лівих сил Владлен Гірін

Як повідомили кореспонденту у виборчому штабі Гіріна, сьогодні близько 8 години ранку близько 10 працівників податкової міліції в масках мали намір пройти у приміщення фірми підприємця, що розташована на вул. Кольцова у Херсоні. Податківці намагалися провести обшук на підприємстві.

Сам кандидат та кілька його працівників намагалися протидіяти податківцям, вважаючи їх дії протизаконними і перешкоджанням Гіріну брати учать у виборах.

Під час сутички Гірін отримав травми обличчя та плеча і йому довелося надавати медичну допомогу в одній з лікарень міста.

Через сутичку з податківцями Гірін не зміг взяти участь у конференції міської організації Союзу лівих сил (СЛС), яка й мала висунути підприємця на посаду мера Херсона.

Конференція пройшла пізніше за участю Гіріна і офіційно висунула його кандидатом в мери обласного центру а також затвердила виборчі списки кандидатів у депутати до Херсонської міськради.

В прес-службі ДПА в Херсонській області прокоментували інцидент з Гіріним так: співробітники Головного відділу податкової міліції ДПІ у м.Херсоні розслідували справу щодо ухилення від податків.

Податківці виявили ланцюг із 9 суб’єктів господарювання, які управлялися вузьким колом осіб. Не будучи фактично ні засновниками, ні посадовими особами даних підприємств, ці особи безпосередньо вели фінансово-господарську діяльність підприємств. При цьому серед таких горе-керівників – Гірін, зазначили у прес-службі ДПА.

Схема ухилення від сплати податків складалася з проведення операції з імпорту товарів на територію України, надання їх на правах давальницької сировини для виробництва матеріалів та готової продукції.

За фактом незаконної діяльності підприємства, задіяного у схемі, 24 вересня 2010 року слідчим відділом податкової міліції ДПА у Херсонській області порушено кримінальну справу за ч.4 ст.191 КК України «Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем».

Прокуратурою Херсонської області в рамках порушеної кримінальної справи дана санкція на проведення обшуку за місцем реєстрації підприємства.

Саме сьогодні слідчі податкової міліції ДПА у Херсонській області у супроводі оперативних співробітників та співробітників фізичного захисту виїхали на місце для проведення слідчих дій. Однак, власники підприємства та скеровані ними до деструктивних дій працівники чинили опір співробітникам податкової міліції. У результаті податківцям завдано тілесних ушкоджень.

Інший скандал виник у центрі міста: Херсонська територіальна виборча комісія скасувала реєстрацію виборчих списків всіх вже зареєстрованих політичних сил.

Як повідомив член Херсонської міської ТВК Дмитро Ільченко, комісія проголосувала 12 голосами з 16 наявних членів комісії про скасування реєстрації.

За словами Ільченка, з початку доби комісія вже встигла зареєструвати виборчі списки кандидатів до міськради більш як 20 політичних сил.

Однак вже у другій половині дня з’ясувалося, що документи від парторганізацій приймав член комісії, який не був уповноважений це робити. На підставі даного факту і було прийняте рішення ТВК.

Під час засідання ТВК перед приміщенням, де засідає комісія в будівлі міськради, зібралися представники політичних сил, які висловлювали своє обурення діями членів ТВК. Представники політсил намагалися завадити комісії прийняти незаконне, на їх думку, рішення. В результаті двері до приміщення ТВК були зламані і сталася бійка між охороною та представниками суб’єктів виборчого процесу. До міськради було викликано міліцію та загін спецназу. В решті решт сутичку було припинено і є дані, що міліція затримала кількох представників від партій за адміністративне правопорушення – хуліганство.

До бійки, за словами Ільченка, комісія встигла по новому зареєструвати виборчі списки 3 політичних сил - Партії регіонів, Єдиного центру та КПУ. Наразі комісія призупинила прийом документів для реєстрації до наведення ладу міліцією біля приміщення ТВК.

За словами представників політичних сил, вони обурені діями ТВК і вважають їх замовними з боку міської влади Херсона. Як повідомили представники партії «Наша Україна», виборчий список якої був зареєстрованим під 1 номером, скасування реєстрації списків відбулося через те, що Партія регіонів була зареєстрована лише під 8 номером, який і мала згідно з законом про місцеві вибори займати у виборчому бюлетені. Однак, за даними нашоукраїнців, з боку облдержадміністрації була дана вказівка скасувати реєстрацію. Представник ПР сидів увесь час в приміщенні ТВК і чекав на рішення. Наразі виборчий список ПР зареєстрований під 1 номером.

Представники кількох політичних сил вже заявили що звернуться до прокуратури, ЦВК та суду щодо незаконних, на їх думку, дій Херсонської міської ТВК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.