Справа Гонгадзе. Олену Притулу притягнуть до кримінальної відповідальності за правду?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.09.2010 20:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11599

Генпрокуратура відібрала пояснення у головного редактора "Української правди" Олени Притули щодо публікації постанови про притягнення Олексія Пукача до кримінальної відповідальності.

Представників Генпрокуратури цікавили обставини появи публікації "Висновок слідства: Кравченко замовив убивство Гонгадзе. Документ".

Зокрема, слідчого цікавили джерела отримання "Українською правдою" постанови про притягнення Пукача за додатковою статтею - убивство Георгія Гонгадзе на замовлення.

Саме в цій постанові замовником убивства Гонгадзе названо Юрія Кравченка.

Як відомо, стаття 26 закону "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" дає право журналісту на "збереження таємниці авторства та джерел інформації, за винятком випадків, коли ці таємниці обнародуються на вимогу суду".

За інформацією "Української правди", зараз розглядається питання про порушення кримінальної справи за розголошення таємниці слідства.

Від “Аратти”: ми, як і більшість журналістів, уважно стежимо за рослідуванням злочину, скоєного владою проти нашого колеги.

Наразі ні ми, ні міжнародні правозазхисні та журналістські організації не маємо підстав абсолютно довіряти слідству, бо занадто багато брехні виходило, в тому числі від відповідальних осіб ГПУ, а надто із трибуни парламенту.

Тому ми вважаємо дії прокуратутри щодо головреда УП спробою влади утаємничити суспільно значущу інформацію від суспільства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.