Янукович на Ялтинському саміті оконфузився перед європейцями

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.10.2010 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11615

Президент Віктор Янукович під час ялтинського саміту “Україна і світ: переосмислення перспектив”, оконфузився, переплутавши прізвище високопоставленого представника Єврокомісії.

Так, єврокомісара з питань розширення й політики сусідства ЄС Штефана Фюле він назвав "паном Філе". Крім того, закон щодо продажу землі президент назвав "законом про судоустрій".

А на запитання, чи він би й зараз перший свій візит як Президент здійснив до Брюсселю, Янукович відповів приказкою.

Колишній верховний комісар Євросоюзу Хав'єр Солана запитав Януковича, чи зараз він так само свій перший візит здійснив би до столиці ЄС.

Президент України не дав на це чіткої відповіді. Почувши запитання Солани, він сказав: "Є таке старе-старе прислів'я, українське, здається: "Сапоги дорогу знают". Тому...".

Так і не зрозумівши, що Янукович має на увазі, ведуча заходу, журналіст газети "Financial Times" Христя Фріланд сказала: "Ну, що, будемо сподіватися, що Ви маєте добрі сапоги".

Нагадаємо, Президент відомий своїми численними обмовками.

Так, 21 вересня під час поїздки у Глухів Сумської області у рамках автопробігу через кордон України та Росії з Віктором Януковичем стався розмовний конфуз.

У місті, куди вони приїхали з Дмітрієм Медвєдєвим, Янукович зізнався, що задумав зробити щось погане. "Ми на самому початку з Дмитром Анатолійовичем домовилися, що не будемо говорити про погане, а краще зробимо, тому ми приїхали до Глухова для того, щоб показати, що у нас дуже серйозні наміри, які ми будемо здійснювати в нашій внутрішній і зовнішній політиці", - сказав Янукович, звертаючись до присутніх.

Після цих слів Медвєдєв ледь стримав сміх, однак не виправив обмовку Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.