Влада зосереджена на концентрації повноважень

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.10.2010 18:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11618

Сьогодні екс-президент Віктор Ющенко виступив з заявою з приводу рішення Конституційного Суду щодо конституційної реформи 2004 року.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява Президента України 2005-2010 щодо рішення Конституційного суду

Зміни до Основного Закону, прийняті в 2004 році, розбалансували державну владу і заклали багато політичних «мін» на шляху до реформ. Я це відчував щодня на посаді Президента, всі мої ініціативи розбивалися об безвідповідальність і неефективність влади.

Моя позиція незмінна – Україні потрібні системні реформи, а значить влада, яка здатна їх забезпечити. Натомість країна увійшла в глибоку соціально-економічну кризу з Урядом, в якому половина крісел були порожніми, з Верховною Радою без більшості і судовою системою, що перетворилась на інструмент політичної і бізнесової боротьби. Як ніхто інший, я бачив це. Тому ініціював конституційний процес, виніс на розгляд політиків і суспільства свій проект змін до Конституції. Проте всепоглинаюча боротьба за владу з боку найбільших політичних сил зірвала демократичний конституційний процес.

На жаль, після президентських виборів влада знову втрачає час. Вона досі зосереджена виключно на концентрації повноважень. Для цього вона використовує рішення Конституційного Суду, які дискредитують сам принцип конституційного судочинства. Натомість розмови про реформи залишаються лише розмовами. Економічний стан країни погіршується і громадяни щодня відчувають це на собі.

На ігри з перетягуванням повноважень не залишилося часу. Влада повинна, нарешті, вивести Україну на шлях реформ для людей, як вона це обіцяла своїм виборцям.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.