Парламентська коаліція заявила про беззастережну підтримку рішення КС

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.10.2010 18:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11620

Правляча коаліція заявляє, що вважає за потрібне швидко та рішуче вжити законних заходів для ліквідації наслідків політичного та правового хаосу, спричиненого кон’юнктурним, волюнтаристським рішенням про внесення руйнівних змін до Конституції, прийнятим у 2004 році, за яку тоді проголосувала фракція ПР.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява коаліції «Стабільність і реформи» щодо рішення Конституційного Суду України про визнання неконституційності закону «Про внесення змін до Конституції України»

Коаліція депутатських фракцій «Стабільність і реформи» позитивно сприймає рішення Конституційного Суду України про визнання неконституційності закону № 2222-IV.

Ми переконані, що з сьогоднішнім рішенням КСУ пішла у минуле сумна епоха української історії, коли закон і право замінялися політичною доцільністю, а окремі політики дозволяли собі маніпулювати конституційними нормами на догоду своїм власним інтересам.

Ми готові разом із Президентом України, всіма конструктивними політичними силами країни та небайдужими громадянами докласти зусиль для відновлення законності і порядку в країні.

Керуючись оголошеним вердиктом КСУ, що відновив повагу до права, вважаємо за потрібне швидко та рішуче вжити законних заходів для ліквідації наслідків політичного та правового хаосу, спричиненого кон’юнктурним, волюнтаристським рішенням про внесення руйнівних змін до Конституції, прийнятим у 2004 році.

Ми впевнені, що повернення правової та політичної системи країни у русло торжества законності сприятиме зміцненню в Україні демократії, стабілізації суспільно-політичних процесів та створенню передумов для здійснення масштабних економічних реформ, яких конче потребує сьогодні Україна.

Немає сумніву, що це рішення КСУ, яке було прийняте у відповідності з правовими процедурами та демократичними нормами, буде схвалене українським суспільством, усіма законослухняними громадянами України, а також світовим співтовариством.

Ми переконані, країна повернулася в конституційне русло і зробила рішучий крок до зміцнення в Україні європейських норм та цінностей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.