Прем’єр і Президент обмінялися компліментами...

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 12.10.2006 16:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1163

Обмін заявами між двома Вікторами триває. Тема та ж: владні повноваження. А точніше - з’ясування головного питання: хто в домі хазяїн, а в державі рульовий....

“Ми закликатимемо Віктора Андрійовича до співпраці. Односторонніх рішень приймати ніхто сьогодні не дозволить”, - сказав прем'єр України, в інтерв'ю журналістам у четвер в Кривому Розі, відповідаючи на запитання відносно Указу Президента про відміну рішення щодо створення “Енергетичної компанії України”.

Янукович підкреслив, що Президент, підписуючи цей Указ, повинен був порадитися з урядом. “Підписувати такі Укази не можна без уряду і будувати такі відносини з Кабінетом міністрів Президенту не варто б”, - підкреслив прем'єр.

Він відзначив, що Указ відносно відміни рішення про створення компанії необхідно було прийняти узгоджено, лише після консультацій з представниками даної сфери і з фахівцями .

Як повідомлялося, Ющенко низкою Указів від 9 серпня визнав Укази Президента, що втратили чинність, від 22 січня 2004 року “Про заходи щодо підвищення ефективності управління електроенергетичним комплексом” (про створення НАК) і від 18 червня 2004 року - про внесення змін у перший Указ.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович також заявив, що Кабінет міністрів у своїй діяльності має намір керуватися основами внутрішньої і зовнішньої політики, які визначає Верховна Рада і висловлюється за перегляд відповідного закону.

Про це Янукович заявив в інтерв'ю журналістам у четвер в Кривому Розі, коментуючи на прохання журналістів заклики “Нашої України” затвердити Універсал національної єдності як закон.

Янукович відзначив, що в Україні необхідним є виконання Конституції і законів.

За його словами, в Конституції, зокрема, “чітко записано”, що основи зовнішньої і внутрішньої політики визначає Верховна Рада. Він відзначив, що відповідний закон був прийнятий у 1993 році і зараз “назріло питання” перегляду цього закону. “Сьогодні є відповідні настрої в суспільстві, вони відображаються в парламенті”, - сказав Янукович.

“Зараз цей процес почався, йтимуть дискусії, це питання буде розглянуто. Якщо це питання розгляне парламент і прийме - це буде той закон, яким ми керуватимемося в питанні внутрішньої і зовнішньої політики”, - сказав Янукович.

Від “Аратти”: чим далі від “історичної дати” підписання Унівесалу, тим більше стає зрозумілим, що тоді із будинку на Банковій на вуха виборців було скинуто чергову партію локшини, мета якої вже очевидна - виправдатися "рукам, які ніколи не крали" за прихід до влади тих, до кого адресувалося що "бандити будуть сидіти в тюрмах". Тобто логічне продовження Меморандуму “Про порозуміння між владою і опозицією”, підписаного на передодні виборів. Вже очевидно, що зазначені документи ніщо інше, ніж разовий пропагандистський хід у сценарії дешевої політичної оперетки у виконанні провінційних акторів. Проте масовка, тобто Майдан, були справжні і скоріш за все не сценарні. Бо перелякані актори не надто поспішали на сцену. Що було очевидно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.