Українським правникам - найважче в світі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 4.10.2010 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11635

Юристи, які працюють в Україні найбільш гостро відчувають наявність корупції, ніж їхні колеги, які працюють в інших країнах.

Про це йдеться у дослідженні, яке, за підтримки ОЕСР, підготувала Міжнародна асоціація юристів.

Дослідження проводилося у 95 країнах світу. За його результатами, кожний п‘ятий респондент повідомив, що до нього зверталися із пропозицією бути посередником у оборутках, пов‘язаних із міжнародною корупцією. Кожний третій з опитанних зазначив, що особисто знає юристів, які беруть участь у подібніх операціях.

За словами Мері Крейн, речника антикорупційного відділення Организації економічної співпраці та розвитку (ОЕСР), метою дослідження було збільшити в світі усвідомлення проблем корупції та міжнародних інструментів боротьби із нею. «Ми сподіваємося, що це дослідження допоможе прикути увагу громадськості до Конвенції боротьби із хабарами, яку свого часу ухвалила Організація економічної співпраці та розвитку», - сказала Мері Крейн.

Ще гірше лише в Пакистані, Китаї та Гватемалі

Ґузман Ґонзало, один з керівніків відділу проектів Міжнародної асоціації юристів повідомив Deutsche Welle, що результати з України здивували дослідників. Cеред юристів з України, майже 90 відсотків респондентів повідомили про наявність у їхній роботі проблем, пов‘язаних із корупцією. Більшим виявився відсоток лише у Пакистані, Китаї та Гватемалі.

Показовим є й те, що 80 процентів українських респондентів вважають: відмова давати хабарі істотно зменшить шанси іноземних компаній займатися бізнесом в Україні. Більш песимістичними були лише юристи Нігерії, де 91 відсоток дав таку саме відповідь.

За словами Ґузмана Ґонзало виявилося, що в Україні доволі високий рівень відчуття корупції та дуже незначні знання стосовно міжнародніх інструментів боротьби із відповідними злочинами. Саме тому було ухвалене рішення, що Україна стане однією з держав, де проводитимуться антірокупційні тренінги. До участі в них запрошуватимуть українських юристів, які мають приватну практику, представників юридичних асоціацій та деканів юридичних факультетів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.