Будуємо нову країну. Україна може скоро наздогнати Білорусь

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.10.2010 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11637

Парламентська Асамблея Ради Європи може ухвалити одну з найжорсткіших резолюцій стосовно функціонування в Україні демократичних інститутів.

Про це стало відомо "Українській правді" з власних джерел.

Зокрема, у розпорядження редакції потрапив попередній варіант поправок до головної резолюції ПАРЄ, підготовлений доповідачами по Україні.

У документі серед іншого зазначається, що Асамблея стурбована звинуваченнями у можливих фальсифікаціях, що може вказувати на відсутність довіри учасників виборчого процесу щодо чесності проведення та застосовування адміністративного ресурсу майбутніх місцевих виборів.

Втім, найжорсткіша частина поправок до резолюції стосуються демократичних свобод та питання про свободу ЗМІ.

Зокрема, доповідачі зазначають, що Асамблея висловлює занепокоєння щодо все більшої кількості звинувачень та достовірних повідомлень про те, що демократичні свободи та права, такі як свобода зібрань, свобода висловлювань та свобода ЗМІ опинилися в останні місяці під тиском.

До того ж, у резолюції пропонується окремо вказати, що втручання державних органів, таких як правоохоронні органи та служби безпеки, у роботу журналістів та ЗМІ є несумісним з демократичним суспільством.

У пункті про свободу ЗМІ також міститься заклик до органів влади переглянути будь-які рішення щодо призначень, що можуть призвести до конфлікту інтересів, особливо в правоохоронній сфері та сфері судочинства.

У другій половині дня в понеділок доповнення стосовно України розглядалися моніторинговим комітетом в закритому режимі.

За інформацією "Української правди", представники влади намагалися пом'якшити формулювання у резолюції через контакти з російською делегацією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.