Більшовики не полишать спроб русифікувати українців

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.10.2010 18:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11640

Фракція Партії регіонів наполягатиме на ухваленні закону про мови, проте не обов’язково його буде прийнято перед виборами.

Про це заявив на брифінгу в понеділок керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Ми не ставимо його перед виборами. Ми будемо працювати над цим законом, і будемо його приймати", - сказав Єфремов.

Він також повідомив, що вже спливли всі терміни, коли цей законопроект мав бути розглянутий у профільному комітеті.

"Ми почекаємо ще якийсь час і будемо наполягати перед Верховною радою на розгляді його (законопроекту) у залі", - зазначив Єфремов, ще раз підкресливши, що на порядку денному не стоїть питання про те, щоб розглянути законопроект перед виборами.

"Але стоїть питання про його прийняття", - додав він.

Як відомо, нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов зізнався, що ймовірність голосування за закон про мови невелика, адже на це зараз може не вистачити голосів. "У нас немає впевненості, що будуть 226 голосів", - відзначив Чечетов. "Я впевнений, що ті, хто прийшов до нас із БЮТ і НУНС, проголосують за Податковий кодекс, але не впевнений, що вони віддадуть голоси за закон про мови. Є питання й по Литвину", - сказав політик.

За іншими даними, у Партії регіонів побоюються, що закон про мови стане "червоною ганчіркою" для опозиції - і вона просто заблокує роботу Верховної ради, не давши ухвалити взагалі жодного закону.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявляв, що російська мова має стати державною в Україні до завершення президентського терміну Віктора Януковича. Крім того, на думку Колеснікова, для підтримки існування української мови потрібні мільярдні інвестиції.

7 вересня у Верховній раді був зареєстрований проект Закону "Про мови в Україні", внесений представниками коаліції Олександром Єфремовим, Петром Симоненком і Сергієм Гриневецьким.

Цей законопроект передбачає надання російській мові право вільного функціонування практично у всіх сферах діяльності та фактичне визнання двомовності України на офіційному рівні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.