Кримські студенти виступили проти реформ від Табачника

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.10.2010 10:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11644

Учора, 4 жовтня, в Сімферополі студенти провели марш за скасування постанови Кабінету міністрів про оплату перездач, прогулів, додаткових консультацій та інших послуг.

Хода, в якій взяли участь близько 150 студентів, почалася від будівлі Таврійського національного університету і закінчилася біля Міністерства освіти й науки Криму.

Весь шлях студенти несли довгий транспарант з написом Безкоштовна освіта і скандували: Кабмін незалік!, Знання не товар! Універ не базар!. Мітинг проводили під гаслами: Вчитися, вчитися, ще раз вчитися! Безкоштовно, безкоштовно, ще раз безкоштовно!.

Підставою для обурення сімферопольських студентів стала постанова Кабміну, яка встановлює плату за додаткові консультації викладачів і перездачу іспитів, а також використання матеріальної бази вузів.

Як відомо, 27 серпня Кабінет міністрів прийняв постанову № 796 Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами системи освіти, які належать до державної та комунальної форми власності.

Згідно з документом, уряд дозволив державним і комунальним вищим навчальним закладам брати зі студентів гроші за пропуски занять, за консультації та інші послуги. Постанова набирає чинності 15 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.