У Луврі виставлять картину, яка закликає до вбивства Путіна

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.10.2010 15:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11657

У музеї Лувр буде виставлена скандальна картина художника Авдея Тер-Оганьяна, яка відкрито закликає до посягання на життя Володимира Путіна. Робота викликала бурхливі протести російської сторони.

Скандальна картина

Картина стане частиною експозиції “Контрапункт: сучасне російське мистецтво”. Про це повідомило агентство AFP з посиланням на керівництво французького музею.

Раніше міністерство культури Росії заявило, що картини Тер-Оганьяна можуть бути сприйняті як заклик до насильства. У свою чергу відомий галерист Марат Гельман повідомив інтернет-порталу gzt.ru, що йому вдалося переконати міністерство зняти цензуру і що оригінали чотирьох робіт Авдея Тер-Оганьяна вже офіційно відправлено з Москви до Парижа.

На епатажній роботі Авдея Тер-Оганьяна, який емігрував до Чехії в 1999 році, зображений чорний прямокутник на червоному тлі, праворуч під ними маленька біла точка, а внизу - текст: "Цей твір закликає до посягання на життя державного діяча В. В. Путіна в метою припинення його державної та політичної діяльності".

Як повідомляє NewsMarket, Москва побачила в цьому заклик до державного перевороту і опиралася показу картини, яка неодноразово виставлялася в Росії і за кордоном. У свою чергу музей пригрозив скасувати виставку, заплановану в рамках року Росії у Франції, якщо твір Тер-Оганьяна не пустять до Лувру.

“Музей Лувру повідомив Москву, що він збирається анулювати російську виставку, якщо вказана картина залишиться блокованою в Росії”, повідомляє французський мистецький сайт Artclair.

Вчора було отримано повідомлення, що скандальна картина отримала дозвіл на вивезення з Росії для участі у виставці “Контрапункт: сучасне російське мистецтво”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.