Вчені вивели формулу щастя

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 7.10.2010 05:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11676

Щасливими можуть стати всі, запевняють вчені, головне - спілкуватися з правильними людьми, ходити на правильну роботу і любити свою сім’ю.

Щасливим може стати кожен - упевнені вчені

Група вчених з Європи і Австралії протягом 24 років проводила опитування серед мешканців своїх країн з метою вивести формулу щастя. Після закінчення дослідження вчені дійшли висновку, що стати щасливим можуть всі.

Дослідники довели, що почуття задоволення життям і відчуття щастя піддаються управлінню і залежать від цілком конкретних параметрів.

На перше місце вчені поставили емоційну врівноваженість партнера. "Незалежно від тривалості відносин, щасливими виявилися лише ті пари, де партнери емоційно врівноважені", - пояснює керівник дослідження доктор Хідей.

На другому місці - життєві пріоритети: "Люди, у яких в житті найбільшу цінність становить сім'я, більш щасливі, ніж ті, які вважають абсолютним пріоритетом матеріальні цінності і кар'єру. Така ситуація характерна і для чоловіків, і для жінок. Але все-таки одна гендерна відмінність є: жінки, партнер яких ставить понад усе сімейні цінності, набагато щасливіші за тих, чиї супутники орієнтовані на матеріальні цінності".

На третьому місці - співвідношення роботи та відпочинку. "Для чоловіків і для жінок недостатній час, зайнятий роботою, значно гірше позначається на емоційному стані, ніж надмірна завантаженість роботою. А найсильніше травмує психіку відсутність роботи", - коментують вчені результати дослідження.

Наступним параметром, від якого залежить відчуття щастя, вчені назвали вагу: "Для чоловіків нестача ваги набагато більш серйозний недолік, ніж її надлишок, недобір у вазі викликає і загальну незадоволеність життям. Для жінок надмірна вага викликає тільки легке відчуття незадоволеності, а в середньому товсті жінки життям цілком задоволені", - підсумував доктор Хідей.

Люди, незпадоволені своїм життям, прагнуть до перегляду телевізора

Щасливі люди більше читають, а нещасні дивляться телевізор

Британські вчені провели дослідження, під час якого встановили, що щасливі люди більше читають, а нещасні прагнуть до перегляду телевізора.

Більше 30 тисяч людей стали учасниками великомасштабного дослідження, респондентам пропонувалось відповісти на питання про те, як вони проводять вільний час і оцінити при цьому свій настрій і душевний стан.

Згідно результатів дослідження, люди, які вважають себе щасливими виявилися більш соціально активними, вони більше спілкувалися з людьми, читали і ходили до церкви. У свою чергу люди, які незадоволені своїм життям, більше часу проводили біля телевізора, такі люди дивляться телевізор на 28% більше ніж щасливі люди.

Також автори дослідження встановили, що у 51% нещасних людей є багато додаткового часу, який вони не знають, як витратити. У щасливих людей навпаки, вільний час виявився лише у 19% опитуваних.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що за хорошого настрою через особливості роботи мозку люди здатні бачити більше, ніж у поганому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.