Парламент ухвалив закон про Кабмін під Януковича

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.10.2010 12:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11681

Верховна Рада сьогодні ухвалила новий закон про Кабінет міністрів України.

За проголосували 252 із 431 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі.

Під час цього ж голосування було ухвалено й інший закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність до Конституції України».

Як повідомлялося раніше, урядовий законопроект про Кабінет міністрів України за рішенням тимчасової спеціальної комісії ВР, яку очолює Адам Мартинюк, був розділений на два законопроекти, які в результаті були ухвалені сьогодні як закони.

Представники опозиції під час голосування кричали «хунта». Народні депутати із фракції “БЮТ-Батьківщина” та ряд депутатів від НУ-НС наголошували на серйозному порушенні регламенту ВР, оскільки одним голосування ухвалюється не тільки два закони, але при цьому депутати ще й не мають можливості внести свої пропозиції до них. Зокрема, народний депутат Анатолій Гриценко підкреслив, що він готовий був після ухвалення в першому читанні законопроекту про Кабмін внести ряд поправок до нього.

Але представники парламентської більшості взагалі не реагували на виступи представників опозиції і одним голосуванням ухвалили два закони відразу в цілому.

Сьогодні у парламенті з початку пленарного засідання неподалік від трибуни та президії парламенту, а також біля урядової ложі перебувають кілька народних депутатів від Партії регіонів. Таким чином вони здійснюють охорону трибуни та президії, запобігаючи блокуванню роботи ВР представниками опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.