Парламент ухвалив у першому читанні проект Податкового кодексу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.10.2010 17:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11691

Сьогодні народні депутати розглянули два проекти Податкового кодексу: від Миколи Катеринчука та урядовий. Більшість отримав законопроект від Азарова.

За це рішення проголосували 258 народних депутатів.

Законопроект Катеринчука підтримали 124 народних обранці.

Урядовий законопроект, за дорученням уряду, доповідав Міністр фінансів Федір Ярошенко. У своєму виступі він зазначив, що уряд суттєво переробив текст законопроекту і він суттєво відрізняється від першого варіанту, який викликав різку критику суспільства.

Слід зазначити, що під час обговорення предметом критичних зауважень всіх, без виключення виступаючих, був виключно урядовий законопроект. На жаль практично не було виступів, в яких би порівнювалися положення двох законопроектів.

Як зазначив у своєму виступі нардеп Юрій Кармазін, більшість народних депутатів не отримали роздруківку полного тексту урядового законопроекту, натомість були роздані "комікси", а ознаймитися з повним текстом можна тільки за допомогою Інтернету.

Між тим, у своєму виступі регіонал Михайло Чечетов сказав, що при підготовці до другого читання проекту Податкового кодексу будуть враховані положення обох законопроектів.

Згідно з рішенням парламенту, готувати законопроект до другого читання, яке очікується наприкінці жовтня, має профільний Комітет Верховної Ради, який очолює регіонал Віталій Хомутинник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.