Андрухович закликав скидати владу, яка “кошмарить” народ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.10.2010 00:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11697

Письменник вважає, що звернення до “нікчемних покидьків”-депутатів не допоможуть у боротьбі з прийняттям закону про мови, і загалом владу треба скидати, але це зробити все нереальніше.

Юрій Андрухович

Відомий український письменник Юрій Андрухович упевнений, що нинішню владу треба скидати, повідомляє ТСН.ua

Таку думку він висловив у відповіді молодій поетесі Богдані Матіяш.

"Цю владу треба скидати, інакше вона щодня і далі кошмаритиме нас якимись черговими "законами про мови". Тобто я від цих кошмарів волів би звільнитися комплексно, усунувши цю владу від влади. Це, на жаль, з кожним днем виглядає все нереальніше", - впважає письменник.

Андрухович не думає, що інтелігенція, зокрема в письменники можуть якось вплинути на рішення народних обранців, наприклад звернувшись до них з листом.

"...Цей лист мав би починатися словами: "Шановні народні депутати"... А які вони мені "шановні"? Зовсім ні, навіть навпаки. Ані Єфремов, ані Гриневецький, ані тим більше Симоненко, ані всі-всі-всі – як можна звертатися до них "шановні", якщо вони вороги всього українського й агентурні шавки сусідньої країни? Чесно було б, якщо вже до них звертатися, почати того листа словами: "Нікчемні покидьки народні депутати". Тільки от вони його, того листа, й читати не захочуть після такого чесного вступного акорду.", - написав Андрухович.

Письменник запевнив, що якщо ж він виступить у такому листі підписантом, то "це для "них" буде лише додатковим подразником, аби зробити все по-своєму".

Також письменник привів ще одну тактику – "намагатися вплинути на монаршого самодержця всія України через авторитетних для нього аксакалів-колаборантів на зразок Бориса Олійника чи Івана Драча".

"Це – їхній шанс виправдати в очах українського народу своє... гаразд – не прислужництво, свою, м’яко кажучи, співпрацю. Хай доведуть, що вони на неї погодилися з вищих міркувань", - пише письменник.

Він робить висновок, що акції проти прийняття Радою закону про мови, якщо не вплинуть на депутатів, то допоможуть сконсолідувати суспільство. "Протестувати, ... звичайно ж, треба. І якомога масовіше. Навряд чи це вплине на "них", але дай Боже, сконсолідує "нас".

Нагадаємо, раніше письменник неодноразово критикував Януковича та його владну команду. Зокрема, в одному з інтерв'ю він заявляв, що їхня політика веде Україну в глухий кут і зізнався, що йому снився сон про те, що він повинен застрелити Януковича.

Також Андрухович заявляв, що президент може зробити державною в Україні не російську мову, а "мову попси і блатняка".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.