Від панської милості. Податок на підприємців, що не працюють за місцем реєстрації обіцяють зменшити

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 8.10.2010 15:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11709

Ставка єдиного податку для підприємців, які провадять господарську діяльність не за місцем державної реєстрації або на всій території України, буде зменшена з 1500 грн до 600 грн.

Таку зміну ініціювала робоча група, яка працює над Податковим кодексом, повідомила прес-служба Держкомпідприємництва.

«Перед другим читанням Податкового кодексу робоча група аналізує всі пункти цього документу. Дану норму, що встановлює ставку єдиного податку для підприємців, які працюють не за місцем реєстрації, на рівні 1500 грн, визнали несправедливою. Для них єдиний податок буде зменшений до 600 грн», – заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, який працює у складі робочої групи.

За інформацією Бродського, дана поправка вже узгоджена із парламентським Комітетом з питань податкової та митної політики.

Нагадаємо, у проекті Податкового кодексу була введена норма, яка підвищувала податки для громадян, які оплачують їх за спрощеною системою, залежно від того, де вони ведуть свій бізнес. Так, у статті 294.8 кодексу зазначено, що «фізичні особи, які ведуть господарську діяльність не за місцем державної реєстрації або по всій території України, отримують одне свідоцтво платника податків і платять податок за ставкою 1500 грн. з розрахунку на календарний місяць».

Проект Податкового кодексу України був ухвалений Верховної Радою в першому читанні 7 жовтня 2010 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.