Перший приватний космічний корабель показав, що вміє літати

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 11.10.2010 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11719

Приватний космічний корабель SpaceShipTwo вперше здійснив самостійний політ, про це повідомляє компанія Virgin Galactic, яка займається створенням корабля.

За даними джерела, корабель піднявся на висоту 13,7 кілометра літаком-носієм WhiteKnightTwo, після чого SpaceShipTwo відокремився від літака. Корабель провів у повітрі 11 хвилин після чого приземлився на злітно-посадкову смугу в космопорту в пустелі Мохаве. Загалом, випробування тривали 25 хвилин.

Під час першого польоту творці корабля змогли перевірити технічні характеристики корабля, а також відпрацьовували техніку посадки. У прес-релізі повідомляється, що всі системи SpaceShipTwo працювали штатно. Перед тим, як провести цей політ, співробітники Virgin Galactic провели близько 40 підготовчих польотів, у чотирьох з яких літак-носій WhiteKnightTwo літав разом з кораблем. У ході одного з таких польотів у космічного корабля не спрацював двигун і він не зміг відокремитися від літака-носія.

SpaceShipTwo призначений для проведення суборбітальних польотів - тобто він буде літати в районі умовної межі космічного простору в 100 кілометрів (очікується, що корабель зможе підніматися до позначки 11 кілометрів). Корабель здатний підняти в повітря шість осіб. Вартість польоту на SpaceShipTwo становить 200 тисяч доларів.

На сьогоднішній день депозит внесли 370 майбутніх космічних туристів, і його загальна сума дорівнює 50 мільйонів доларів (не всі бажаючі полетіти на приватному космічному кораблі вносили всю суму цілком). Точна дата першого комерційного польоту поки не називається.

Нагадаємо, раніше компанія Boeing повідомила про угоду з американською фірмою Space Adventures про спільну діяльність з організації космічної подорожі для туристів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.