Влада приховує гіперінфляцію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.10.2010 10:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11724

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що влада маніпулює статистичними показниками, аби уникнути необхідності виконувати свої соціальні зобов’язання перед громадянами.

"В звіті Держкомстату написана одна яскрава цифра, що за останні два місяці ціни збільшилися на 2,9 %. Знаєте, чому там стоїть така цифра? Є дві причини: тому що хочуть приховати гіперінфляцію, яка вже перейшла за всі межі, які були за останні 10 років в Україні, а по-друге, вони таким чином хочуть не провести індексацію пенсій, заробітних плат та всіх соціальних виплат, які по закону треба і зобов’язані проводити", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні у ефірі телеканалу ICTV.

Лідер партії "Батьківщина" повідомила, що за оцінками експертів реальна інфляція в країні становить 58,7 %. "Чи ми не розуміємо, що вони одночасно показують зростання виробництва на інфляції, а цього зростання не має, тому що воно базується на гіперзбільшених цінах і корегується на індекс інфляції 2,9 %, а не на реальну інфляцію?", - запитала вона.

"Сьогодні, коли валиться економіка та соціальна сфера, починають піднімати знову політичні питання.. Це потрібно закрити питанням мови, і ви знаєте, що зараз в парламенті починають це педалювати, щоб знову розділити східну та західну Україну і щоб знову люди боролися не за себе, не за своє життя та своє майбутнє, а боролися за ті розбрати, які влаштовуються в парламенті", - переконана Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.