Автобус зіткнувся з потягом. 40 загиблих

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.10.2010 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11735

У вівторок вранці біля міста Марганець Дніпропетровської області пасажирський автобус “Еталон” зіткнувся з потягом.

Як повідомляє прес-служба МНС, загинуло 40 осіб, із яких 2 особи померли у лікарні. Ще 11 осіб у важкому стані перебувають у реанімаційному відділенні Марганецької міської лікарні.

Начальник департаменту зв'язків з громадськістю МВС Дмитро Андрєєв розповів "Українській правді", що "автобус стояв на залізничному переїзді і був заборонний сигнал".

"Зі слів диспетчера, який знаходився у цей час на переїзді, з незрозумілих причин автобус, вже коли потяг під'їжджав, виїхав на переїзд, і при спробі переключення передач автомобіль заглох", - зазначив він.

"Сталося зіткнення, і, за попередньою нашої інформацією, біля 300 метрів автомобіль був протягнутий потягом", - додав представник МВС.

"За рішенням міністра на місце ДТП виїжджає група МВС на чолі з заступником міністра Василем Фаринником, також начальник департаменту ДАІ Валерій Лозовий та представник науково-дослідного експертно-криміналістичного центру", - зазначив Андрєєв.

Також, за його словами, глава МВС поставив задачу посилити контроль міліції за проведенням технічних оглядів транспортних засобів, що займаються перевезенням людей, і посилити контроль ДАІ за проїздом залізничних переїздів.

Крім того, як повідомила прес-служба президента, створено штаб із ліквідації наслідків аварії, розслідування причин і допомоги постраждалим та їх сім'ям.

Штаб очолив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, який прибув разом із президентом до Дніпропетровської області. "Клюєв вже виїхав на місце аварії", - йдеться у повідомленні.

Віктор Янукович доручив правоохоронним органам провести ретельне розслідування та встановити винних у ДТП та висловив співчуття рідним і близьким людей, які загинули та постраждали.

Президент має намір оголосити 13 жовтня днем жалоби за загиблими внаслідок ДТП на Дніпропетровщині.

Про це глава держави заявив у Дніпропетровську перед своїм виступом на розширеному засіданні регіонального Комітету з економічних реформ.

"Завтра оголошу день трауру, щоб люди приєдналися до співчуття", - сказав він.

Крім того, як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу за фактом ДТП. Разом з тим, у відомстві не уточнили за якою статтею порушена справа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.