У Партії регіонів активно розбудовують Малоросію

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 13.10.2010 12:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11749

В Україні необхідно створити російсько-українські школи, випускники яких могли б продовжувати навчання в Росії.

Таку пропозицію зробив народний депутат Вадим Колесніченко (фракція Партії регіонів).

Депутат пояснив, що через відмінності в системах освіти українські дипломи про середню освіту не котируються в Росії.

«Освітня програма України і Росії відрізняється. Українська програма відстає, тестування не збігаються», - повідомив Колесніченко вчора, в ході круглого столу в Сімферополі.

За його словами, в Україні необхідно ввести освіту «за російськими і за українськими стандартами». Народний депутат упевнений, що в цьому питанні Україна може розраховувати на допомогу партії «Єдина Росія».

Він також додав, що незабаром у країні з’являться навчальні комбінати, випускникам яких видаватимуть два дипломи: один - за українською програмою навчання, другий - за російською. На думку Колесніченка, такі «елітні» школи стануть «осередками російської культури» в Україні.

Нагадаємо, вчора в Сімферополі пройшов форум «Крим - міст дружби України і Росії», в якому взяли участь представники Партії регіонів і партії «Єдина Росія».

Від “Аратти”: Власне кажучи, постсовкова російська освіта - це проблема Росії, і аж ніяк не України.

За публічними визнаннями кремлівських керманичів, і російська наука, і освіта відстає від західних стандартів, в тому числі - за параметрами якості.

Отже, якщо ми, українц,і бажаємо аби в країні був інтелектуальний потенціал, здатний рухати нас всіх у число розвинутих держав, то варто б обирати освітні приоритети бодай найближчого майбутнього, а не тікати у минуле.

А відтак, у нас до пана Колесниченка питання: яке ж майбутнє він хоче запропонувати українським дітям? Щасливе дитинство у сталінських концтаборах? Можемо запевнити: як би шановні пани не старалися - повернення до совка не буде.

Не той тепер Миргород, і Хорол-річка - не та.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.