“Регіони” з росіянами перепишуть історію України “помаранчевих чортенят” під кремлівські потреби

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 13.10.2010 17:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11751

Російський депутат Марков заявив, що в Європі немає жодного підручника з історії, який впровадили “помаранчеві чортенята”. Тому, щоб не розпалювати такими підручниками ненависть до Росії - необхідно створити єдиний російсько-український підхід до історії.

Українофоб Марков збирається переписати історію України

"Регіони" з росіянами перепишуть історію
Необхідно створити на базі Партії регіонів і "Єдиної Росії" спільну комісію для вироблення єдиного підходу до історії.

Таку думку озвучив депутат Державної думи Росії Сергій Марков, повідомляє прес-служба кримської організації Партії регіонів.

Марков заявив, що є членом комісії при Президенті Росії з боротьби з фальсифікацією історії.

Російський депутат запропонував залучити до роботи спільної комісії союзників Партії регіонів і "Єдиної Росії", а також науковців.

"Те, що відбувається з підручниками історії України - це жах. Це настільки позамежна ситуація, що тими, хто свого часу підписував такі підручники, які розпалюють ненависть до Росії, вже б зайнялася прокуратура", - сказав Марков.

"Це ж кримінальна справа. Немає в Європі більше таких підручників з історії, які впровадили "помаранчеві чортенята", - додав він.

Зі свого боку перший заступник глави Партії регіонів, спікер кримського парламенту Володимир Константинов заявив, що вважає вирішення цього питання історичним обов'язком влади.

"Потрібно спокійно розібратися в тих питаннях, які сьогодні стають предметом спекуляцій. У кожного своє бачення, але насаджувати свою ідеологію - небезпечна помилка. Ми повинні дотримуватися загальноєвропейської моралі і виробити єдину концепцію свого минулого", - сказав він.

Нагадаємо, Міносвіти змусило автора підручника з історії відбілити Росію. Так, у нові шкільні підручники з історії за ініціативою Міністерства освіти та науки було внесено правки, покликані сформувати у школярів неагресивний образ Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.