Чорновіл заявив, що слідство має факти, які підтверджують вбивство його батька

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 13.10.2010 17:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11752

Депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл (позафракційний) заявив, що в слідства є факти, які свідчать про те, що його батька, колишнього лідера партії “Народний рух України” В’ячеслава Чорновіла, було вбито.

Тарас Чорновіл впевнений, що його батька було навмисне вбито і не вірить в покарання замовників вбивства

Також Чорновіл не вірить, що замовники вбивства його батька будуть покарані, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Справа про вбивство мого батька почала знову рухатися в адекватному напрямі, але потім, як виявилося, знову зникла політична воля. Постараюся найближчим часом зустрітися у черговий раз з Генеральним прокурором і слідчим. Бачу всі підстави вірити, що, якщо не замовники, то, принаймні, організатори точно будуть встановлені і покарані", - підкреслив Чорновіл.

За словами політика, є факти, що підтверджують, що Чорновіла було вбито. "Не можу багато говорити про матеріали слідства, але є факти, які, безумовно, підтверджують, що це було вбивство", - сказав він.

Нагадаємо, голова "Народного Руху України" Чорновіл та його водій Євген Павлів загинули в 1999 році в автокатастрофі. "Toyota", в якій вони перебували, зіткнулася з навантаженим "КамАЗом" на 5-ому кілометрі траси Бориспіль-Золотоноша. 25 березня 2010 року виповнилось 11 років від дня його загибелі. За версією Міністерства внутрішніх справ, яке тоді очолював Юрій Кравченко, аварія автомобіля, у якому їхав Чорновіл, сталася випадково.

Як відомо, соратники Чорновола наполягають на тому, що загибель лідера Руху не була випадковою. Зокрема, народний депутат Ярослав Кендзьор стверджує, що є дані свідків щодо ДТП, в якій загинув Чорновіл.

Окрім того, судмедексперти зафіксували наявність на черепі загиблих лідера НРУ та його водія "чотирьох лінійних ударів, які могли бути завдані кастетом", переконує Кендзьор.

У квітні генпрокурор Олександр Медведько обговорив із депутатом Чорноволом питання ексгумації тіла його батька.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.