У регіона, який дав голоси нинішній владі, відкрилися очі: на акцію протесту проти Податкового кодексу зібралося більше 5 тисяч чоловік

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.10.2010 21:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11753

Сьогодні, 13 жовтня, в Миколаєві відбулася акція протесту місцевих підприємців. Понад п’ять тисяч осіб виступили проти прийняття Податкового кодексу. Також було прийнято рішення їхати до Києва для участі в акції протесту під стінами Верховної Ради

Протестувальники готові були брати штурмом міськвиконком і перекривати дороги

Вранці, 13 жовтня всі миколаївські ринки були незвично порожні. Практично всі підприємці пішли протестувати проти Податкового кодексу

За підрахунками організаторів, на мітинг зібралися більше 5000 представників усіх ринків міста, промислових підприємств, а також працівники магазинів, що працюють на головній вулиці Миколаєва - Радянській, повідомляє Кореспондент.net.

Акція протесту тривала більше трьох годин і пройшла в день роботи сесії Миколаївської міської ради, куди учасники мітингу передали свої вимоги. Депутати міськради підтримали учасників акції протесту.

Мітингувальники тримали в руках плакати з написами: “Зупинити економічний геноцид!”, “Ми проти податку на банківські депозити!”, “Тігіпко гроші відбирає Швидко”, “Спрощеній системі оподаткування - так!”, “Геть Бродського - могильника підприємництва!”, “Депутати, вас звільнено за профнепридатність!”, “Даєш єдиний соціальний збір - 16%”.

Деякі політичні партії спробували скористатися мітингом, щоб поагітувати “за себе” і почали роздавати свої “бойові листки”, за що відразу ж і поплатилися - “агітки” у них відібрали і звалили в загальну купу, повідомляє миколаївський сайт “Новини N”.

Мера Миколаєва Володимира Чайку пікетувальники зустріли гучним свистом і криками “Ганьба!”. Спочатку градоначальник спробував присоромити мітингувальників: мовляв, стоїте на святій землі, краще б вшанували полеглих у боях хвилиною мовчання. Але тут зазвичай спритний мер сів у калюжу - акція протесту саме і почалася з гімну України і хвилини мовчання, про що люблячий експромт Чайка не знав. У результаті мер знітився і під свист присутніх пішов на сесію міськради.

"Наша головна вимога - прийняти наші пропозиції і поправки до Податкового кодексу. Ці пропозиції ми розробили та узгодили з підприємцями всієї України. Ми зробили обґрунтовані економічні підрахунки, які повинні лягти в основу кодексу", - заявила організатор мітингу, голова Миколаївської обласної профспілкової організації працівників малого та середнього бізнесу “Єдність” Олена Герасимчук.

У своєму виступі вона розкритикувала практично всі пункти Податкового кодексу, зазначивши, що в разі його введення, він просто уб'є легальний бізнес, а підприємцям доведеться йти "у тінь" або виїжджати з країни.

Потім Олена Герасимчук пішла на сесію міськради, на якій депутати пообіцяли розглянути звернення підприємців до Президента. Попередньо вона попросила всіх не розходитися.

В очікуванні новин з сесії пікетники продовжували мітингувати. Виступаючі підприємці раз у раз обурювалися діями влади, говорили про те, що їх грабують. Оплески зірвав виступ економіста-професіонала, одного з лідерів громадської організації “Наше місто” Георгія Рогова, який дуже чітко і дохідливо пояснив, до чого приведе прийняття Податкового кодексу в нинішньому вигляді.

В окремі моменти пристрасті на мітингу розпалювалися настільки, що чулися заклики “йти перекривати дороги” або “брати штурмом міськвиконком”.

Близько половини дванадцятого на площу повернулася Олена Герасимчук і з обуренням розповіла, що депутати навіть не почали розглядати їх питання, а займаються тим, що вручають нагороди та розхвалюють з трибуни один одного. З натовпу з новою силою посипалися заклики йти під міськвиконком і зривати сесію міськради. Голова профспілки зуміла вмовила пікетувальників не йти на незаконні дії. Зрештою мітингувальників повідомили, що сесія таки розглянула звернення і підтримали вимоги підприємців. Ця звістка остаточно погасило пристрасті.

Миколаївські підприємці виступають за збереження спрощеної системи оподаткування, мінімальне адміністрування підприємницької діяльності.

У ході мітингу було прийнято рішення їхати до Києва для участі в акції протесту під стінами Верховної Ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.