Міліція перешкоджає українцям захистити рідну мову

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 14.10.2010 11:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11760

Правоохоронні органи не дають монтувати сцену для акції протесту Народного комітету захисту України, який має відбутися сьогодні о 18.30 в Києві на Софіївській площі.

Про це повідомила прес-служба Народного руху України.

На площі має відбутися мітинг на захист української мови. Акція пройде під гаслом: "Оборонимо – мову! Врятуємо – Україну!"

Як зазначили у прес-службі, столична влада у встановлений законодавством порядок була проінформована про акцію і жодних заборон на її проведення не було.

Як відомо, 14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, в Україні відзначають річницю створення Української повстанської армії (УПА), а також День українського козацтва.

До КМДА надійшли повідомлення від організацій протилежних ідеологічних поглядів про проведення 14 жовтня масових акцій у центральній частині міста.

Зокрема, Комуністична партія України повідомила про намір провести в центральній частині міста заходи "на виконання закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.", а Всеукраїнське об’єднання "Свобода" - про Марш за визнання УПА.

Також надійшов ряд заявок від інших громадських і партійних організацій: громадської ініціативи "Миколина сотня", Української народної партії, Слов’янської партії, Української Всесвітньої координаційної ради, Конфедерації праці України та інших. Заявлена кількість учасників - близько 50 тисяч людей.

Окружний адмінсуд Києва 13 жовтня заборонив ВО "Свобода" проводити Марш за визнання УПА. В забороні йде мова про неможливість проведення акції на Хрещатику, Майдані Незалежності та Європейській площі. Проте націоналісти заявили, що марш все одно відбудеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.