У столиці відбулися мітинги і демонстрації

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.10.2010 20:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11768

Всеукраїнське об’єднання Свобода провело мітинг біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Києві за визнання Української повстанської армії (УПА).

За оцінкою правоохоронців, біля пам'ятника зібралося близько 1 тис. чоловік. Вони тримали прапори з партійною символікою, національні прапори України, а також червоно-чорні прапори.

Люди скандували: УПА – державне визнання! Слава Україні – Героям слава!

Після мітингу присутні пройшлися маршем по Києву. Колона учасників пройшла по вулиці Володимирській, від пам'ятника Шевченка до Софійської площі, де відбувався багатотисячний мітинг на захист української мови.

Під час проходження колони близько 100 бійців спецпідрозділу Беркут перекривали прилеглі до Володимирської вулиці, щоб унеможливити рух учасників акції в напрямку Хрещатика.

За даними правоохоронних органів, участь у марші взяли близько двох тисяч чоловік (за іншими даними - більше 5000). Учасники акції несли великий державний прапор.

Альтернативне зібрання відбулося біля пам'ятника Леніну, де мітингувало близько 150 прихильників Комуністичної партії України. Вони тримають таблички з написами: "Пам'ятаємо бандерівські звірства!" і "Скасувати Указ щодо Бандери й Шухевича!"

За словами комуністів, вони зібралися біля пам'ятника Леніну аби не пропустити націоналістів на Хрещатик.

Як повідомлялосі раніше, що напередодні Київська міська державна адміністрація звернулася до суду з метою заборонити проведення будь-яких масових акцій на Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик 14 жовтня.

У четвер сайт Свободи повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив проводити марш за визнання УПА на вулиці Хрещатик, Майдані Незалежності та Європейській площі.

14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, в Україні відзначають річницю створення УПА, а також День українського козацтва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.