Сенсаційне відкриття: рак створили самі люди

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 15.10.2010 14:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11776

Рак - це хвороба, створена людиною і спровокована надмірностями сучасного життя, виявили британські вчені.

Науковці провели дослідження мумій, аналіз решток викопних тварин та класичної літератури. І з'ясувалося, що ракові пухлини вкрай рідко виникали до недавнього часу, коли забруднення наколишнього середовища і неправильне харчування стали широко поширеними проблемами.

Професор Манчестерського університету Майкл Циммерман разом зі своєї колегою Розалі Девід простежили витоки цього захворювання, що, на їхню думку, допоможе впоратися з тією епідемією раку, яка охопила сучасне суспільство.

"Фактичну відсутність злоякісних пухлин у мумій можна інтерпретувати як доказ того, що вони вкрай рідко зустрічалися у давнину, порівняно з тим, як ризики розвитку раку підвищила сучасна індустріалізація", - зазначив Циммерман.

Так, хоча зразки тканин сотень єгипетських мумій піддалися регідраціі, лише в одному випадку вчені знайшли ознаки раку. Це вкрай показово, беручи до уваги той факт, що пухлини мали б зберегтися краще за здорові тканин за рахунок муміфікації.

Що стосується аналізу решток прадавніх тварин, то тут лише в кількох десятках випадках зустрічаються схожі на рак ознаки. Навіть вивчення тисяч кісток неандертальців виявило один єдиний випадок раку.

А згадки в стародавніх єгипетських текстах про захворювання, що нагадують рак, взагалі, швидше за все, в реальності були проказою або варикозом.

"Стародавні греки, судячи з усього, стали першими, хто визначив наявність раку і відмінність між доброякісними і злоякісними пухлинами. При цьому не зовсім зрозуміло, дані вказівки все-таки є сигналом появи захворювання як такого, або ж просто медичні знання збагатилися", - зауважив Циммерман.

Лише XVII століття надає перші описи операцій з видалення раку грудей та інших видів раку, але звіти про характерні, чітко визначені пухлини з'явилися тільки в останні 200 років. За твердженням професора Розалі Девід, у природі немає нічого такого, що могло б призвести до розвитку раку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.