Нардеп Гримчак досі дивується заявам керівних нашоукраїнців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.10.2010 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11778

Депутат Верховної Ради від «Народної оборони» Юрій Гримчак здивований суперечливими заявами очільників «Нашої України», які протирічать одна одній.

Зокрема, останніми днями «НУ» почала дуже жваво виступати проти прийняття розробленого коаліцією закону «Про мови», а голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко навіть закликав вчора БЮТ «раз і на завжди визначитись, з ким вони — з патріотами чи українофобами».

«Послухати вчора Наливайченка, так «Наша Україна» тепер — найпатріотичніша партія в Україні, яка тепер повчає всіх, і БЮТ в тому числі, як саме правильно бути патріотом, і має право розвішувати ярлики «патріот» чи «не патріот». Але при цьому в той же день головний «нашоукраїнець» Віктор Ющенко заявив зовсім протилежне, закликавши всіх не поспішати з оцінками нинішньої влади і дати їй ще часу, щоб вона показати себе. Тобто, з одних уст лунає «не можна приймати розроблений антиукраїнською владою закон», з інших — «треба цій антиукраїнський владі ще часу себе проявити». «Наша Україна» нагадує мені Тягни-Штовхая», — цитує нардепа прес-служба партії.

«І у зв’язку з цим у мене запитання: чому такий різнобій в заявах? Чи не хоче пан Наливайченко спочатку уточнити у Ющенка, скільки ж треба ще часу дати «регіоналам», перш ніж починати критикувати їх діяльність?», — заявив Гримчак.

Депутат нагадав Валентину Наливайченку, що Віктор Ющенко досі не визнав своєю помилкою те, що власноруч привів до перемоги Віктора Януковича, плоди діяльності якого тепер критикує сам Наливайченко. «Ющенко до цих пір вважає, що його найголовнішою помилкою було призначення прем’єр-міністром Юлії Тимошенко. Можливо, вже прийшов час визнати, що справжньою помилкою було підписання у 2005 році з Партією регіонів меморандуму про співробітництво, який дозволив Віктору Януковичу випірнути з політичного небуття? А можливо, Ющенку слід нарешті визнати, що не треба було і Універсал національної єдності у 2006 році підписувати? Тоді б напевне, і не було нинішнього «закручування» гайок з боку Партії регіонів і цього закону «Про мову», який так не подобається «Нашій Україні»», — припустив Гримчак.

«Самооборонець» також покепкував з заяв Наливайченко, що «Наша Україна» «попрацювала з кожним депутатом від НУ-НС, і ті публічно пообіцяли не голосувати за закон «Про мови». «Чесно кажучи, зі мною ніхто ніякої роботи не проводив. Я як мав свою точку зору на це питання і рік, і два тому, так її і не змінював. Коли представники «НУ» спитали, чи підпишу я папір, що не буду голосувати за закон, я підписав. Але якоїсь особливої роботи «Нашої України», величезних зусиль по переконуванню депутатів, я в цьому зборі підписів не побачив», — зазначив Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.