Хроніки вільного вибору. У ТВК практично повний контроль ПР

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 15.10.2010 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11782

За відомостями джерел «Дзеркала тижня» у ЦВК, у складі територіальних виборчих комісій, сформованих для проведення місцевих виборів 31 жовтня, спостерігається непропорційно велика кількість представників партій, що увійшли до правлячої парламентської коаліції.

У цілому по країні у тервиборчкомах коаліційні партії представляють 6 895 осіб (у тому числі 2079 — Партію регіонів), опозицію — 2 909 представників (у тому числі 1 380 — БЮТ).

Певна диспропорція спостерігається і в кількості займаних керівних посад.

Наприклад, із 37 територіальних комісій Київської області, у 24 головують представники Партії регіонів, у шести — представники Блоку Литвина, ще одну комісію очолюють представники КПУ і Блоку Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, про те, що законодавство з місцевих виборів в Україні не відповідає міжнародним стандартам, 13 жовтня, заявила керівник місії спостерігачів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Гудрун Мослер-Тернстрем.

11 вересня стартувала виборча кампанія з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, які відбудуться 31 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.