Хроніки вільного вибору. У Львові ВО “Свобода” захопила ТВК

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 18.10.2010 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11797

ВО «Свобода» 18 жовтня висловила голові територіальної виборчої комісії Львова ультимативну вимогу включити представників партії до усіх дільничних комісій на вибори до місцевих органів самоврядування 31 жовтня у Львові.

Про це 18 жовтня оголосив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Василь Павлюк.

Павлюк заявив, що у разі неприйняття цієї ультимативної вимоги, ВО "Свобода" влаштує у Львові безстрокову акцію протесту. Відтак під Львівською міською радою "свободівці" протестували проти дій ТВК. Півгодини вони скандували під Ратушею, згодом увірвались у міськраду, де розташована ТВК. "Свободівці" вимагали списки,які їм не дали, а потім за допомогою стільців та столів забарикадували приміщення ТВК.

Голова територіальної виборчої комісії Львова Ігор Сліпецький прокоментував ZAXID.NET , що письмово з претензіями ВО "Свобода" до нього не зверталася. "Представники ВО "Свобода" хоч у малій кількості, але є представлені у виборчих комісіях. Закон розмито трактує це. Бажаючих бути в комісіях було порядку 37-50 осіб на одну дільницю, де є 18 місць. Так, є багато незадоволених, різні партії є незадоволені. Проте всіх не можна було поставити", - заявив він.

Сліпецький повідомив, що інформація про склад територіальних виборчих комісій буде опублікована у завтрашньому числі газети "Ратуша".

Як повідомлялося раніше, міська виборча комісія Львова не включила до складу дільничних комісій представників більшості опозиційних партій та представників міського голови Львова Андрія Садового. Відтак, чинний мер Львова подав скаргу до Центральної виборчої комісії на дії ТВК у Львові. "З понад двохсот моїх представників в складі дільничних комісій залишилось лише 15 осіб. Це абсолютне беззаконня", - заявив Андрій Садовий. За його словами, до складу виборчих комісій не включили також більшість представників партій ВО "Свобода", Фронту змін та Республіканської Християнської партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.