Хроніки вільного вибору. Почалося масове знаття з реєстрації опозиційних кандидатів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 19.10.2010 10:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11803

Громадські спостерігачі за місцевими виборами в Україні звертають увагу на факти масового усунення політичних конкурентів з виборчого процесу.

Про такі ж скарги повідомляють і представники опозиції у ЦВК.

Заступниця голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна у понеділок повідомила, що до Центрвиборчкому почали надходити "масові скарги громадян на порушення їхнього права бути обраними та права на вільний вибір". Вона стверджує, що саме ті учасники виборів, які мають найбільші шанси на перемогу, не можуть балотуватися. За словами Усенко-Чорної, це стосується низки опозиційних партій, зокрема "Свободи", "Сильної України" та "Батьківщини".

Ці тривожні сигнали підтвердив і керівник проекту громадського прес-центру "Місцеві вибори-2010" Андрій Когут: "Таким чином партії, які зараз при владі, так звані партії коаліції, намагаються усунути конкурентів, котрі можуть претендувати на успіх у цих виборах".

Когут не виключив того, що найбільше ці технології вразять кандидатів у мери. Хвиля зняття з балотування на виборах або підміна кандидатів іншими, зі схожими іменами та прізвищами, на думку експерта, може накрити цілу державу буквально за кілька днів до голосування. Але оскаржити це в судах після дня виборів, вважає Когут, буде надзвичайно складно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.