Тягнибок побачив, як Янукович-Азаров створюють революційну ситуацію

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 19.10.2010 11:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11804

Лідер “Свободи” Олег Тягнибок вважає, що в Україні починає формуватись революційна ситуація. Він заявив, що українці втомились від толерантності.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок переконаний, що боротьба за українські ідеали варта пролитої крові.

"Думаю, що громадяни України втомились від так званої політкоректності та толерантності. Ніякої боротьби ж не було, було легке протистояння під час Помаранчевої революції", - заявив Тягнибок.

Він нагадав, що його політична сила вже давно говорить про третю революцію (після національно-визвольної на початку 1990-х років та Помаранчевої у 2004-му) - соціально-національну.

"Оскільки зараз суспільство вже не хоче терпіти, починає формуватись революційна ситуація. Зрозуміло, що риторика політичних сил зараз мусить бути не просто аналітичною, а мітингово-конкретною", - підкреслив Тягнибок.

"Лише реальна революція може змінити систему владу в нашій державі, забезпечити проведення люстрації, зупинити узурпацію влади", - наголосив він.

Уточнюючи, що таке "реальна революція", Тягнибок пояснив: "Це можуть бути мирні методи, методи парламентської боротьби, але вони ефективні до певного часу. Ми не виключаємо, що можуть бути і більш жорсткі вуличні методи революційної боротьби. Але ми не є прихильникам кровопролиття, ми не є прихильниками громадянської війни".

"Однак ми не виключаємо, що можуть бути й інші методи, треба бути готовими до того, що цю владу не побореш так легко", - додав він.

На питання, чи варта боротьба проти влади варта цих "інших методів", пролитої крові, Тягнибок відповів: "боротьба не проти влади, а боротьба за українські ідеали. Звичайно ж, вона того варта".

Нагадаємо, раніше "Свобода" пригрозила Партії регіонів громадянською війною. Націоналісти оголосили масові акції протесту у Львові у зв'язку з фальсифікаціями та порушеннями у роботі міської ТВК Львова, а також пообіцяли "революційний сценарій" і вхід ПР в історію як партії, яка спровокувала громадянську війну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.